Jachtmerk Aigle

U bevindt zich nu hier op het jachtplatform: Home chevron_right Aigle

dealer

Wie kent ze niet? De sportieve blauwe watersport-laarzen met de witte dubbele streep. Generaties zijn er groot mee geworden. Je zou kunnen zeggen dat het de iconische laars uit het grote assortiment van Aigle is. Aigle is een laarzenmaker met geschiedenis. Het bedrijf bestaat al sinds 1853 en biedt een breed scala aan laarzen met name in het hogere segment voor mensen die kwaliteit waarderen. Zoals Aigle zelf aangeeft zijn zij "Master Rubber Craftsman" sinds 1853. Het is een van de weinige merken die grotendeels nog in Frankrijk worden geproduceerd. Aigle is de absolute nummer 1 als het gaat om natuurrubberen laarzen! Het merk Aigle werd echter in 1853 door Hiram Hutchinson in de USA opgericht. Hij had kort daarvoor het patent om rubber te vulkaniseren (het proces waarbij de polymeren in rubbers met elkaar verknoopt worden tot een netwerk). Gekocht van Charles Goodyear, de welbekende autobanden fabrikant.

Vierduizend laarzen per dag

Met meer dan 200 man personeel produceert Aigle dagelijks 4000 paar laarzen. Een ongelofelijke prestatie, aangezien een nieuwe medewerker ongeveer 2 jaar inwerktijd nodig heeft om van A tot Z te leren hoe een Aigle laars gemaakt wordt. Dit productieproces kan namelijk wel uit 60 handelingen bestaan.  Dankzij de kwalitatief hoogwaardige materialen die worden gebruikt is de drager van een Aigle laars altijd verzekerd van droge en warme voeten.

Comfortabel

Door de jaren heen heeft Aigle ook op succesvolle wijze modieuze laarzen ontwikkeld voor dames en kinderen, naast de meer degelijke lijnen als zoals Parcours, de Aiglentine of de Chantebelle. Deze sterke en duurzame laarzen voldoen aan de grote vraag naar kwaliteit en comfortabel schoeisel. De meest bekende laars van Aigle (naast de paardrijlaarzen) is de Parcours. Deze 'ultieme' Aigle laars is het resultaat van jarenlange ervaring met natuurrubber en de expertise van Aigle op het gebied van lange wandelingen. De Parcours 2 heeft de beste zool en een zeer goede demping; dus geen vermoeide voeten meer! De Aigle Parcours2 Vario is gevoerd met een warme neopreenvoering en wordt door velen beschouwd als de beste laars ter wereld.  Speciaal voor dames is de Aigle R op de markt gebracht: een natuurrubberen laars met een wat smallere pasvorm en een zeer goede demping. De Aigle Rboot dameslaars is een mooie laars voor algemeen gebruik en vooral voor het tuinieren ontworpen. De laars is gemaakt van natuurrubber, wat zorgt voor voldoende flexibiliteit, duurzaamheid en waterdichtheid. De zool van rubber biedt uitstekend dempende werking en zal comfortabel aanvoelen tijdens het werk in de tuin of het verblijf in het buitengebied. De binnenvoering en -zool zijn sneldrogend.