Jachtmerk Anschutz

U bevindt zich nu hier op het jachtplatform: Home chevron_right Anschutz

dealer

Vakmanschap van een familiebedrijf

Anschütz is een traditioneel Duits bedrijf dat bestaat sinds 1856. Het is al die tijd ook een echt familiebedrijf gebleven. Tegenwoordig heeft familielid Jochen Anschütz de leiding over de onderneming. De wapens worden al decennialang in Ulm (Baden-Württemberg) geproduceerd. ANSCHÜTZ streeft sinds de oprichting van het bedrijf onophoudelijk naar innovatie en perfectie. Dit is door de jaren heen niet veranderd. De naam ANSCHÜTZ is onlosmakelijk verbonden met ontelbare nationale en internationale triomfen in de schietsport. Op dat vlak kreeg Anschütz internationale erkenning, onder meer door de baanbrekende resultaten tijdens het biatlonschieten. Precisie, vakkundigheid en nauwkeurigheid: dat zijn de sterke troeven van deze merknaam. Daaraan ontleent het merk zijn grote wereldwijde reputatie.

Geschiedenis

De eerste steen van het bedrijf werd in 1856 gelegd door de zoon van de meester-geweerfabrikant Johann Heinrich Gottlieb Anschütz, Julius Gottfried Anschütz. Hij richtte het bedrijf J.G. ANSCHÜTZ op in Zella-Muhlis, Thüringen. Destijds focuste het bedrijf zich nog vooral op de productie van onder andere Flobertgeweren, handwapens, zinkroeren, tertzeroles (een klein pistool met een of twee lopen) en jachtgeweren. Zijn initialen, waarbij de J verdacht veel leek op een I, sierden het eerste logo van de fabriek. Dit logo leidde er al snel toe dat de wapenfabriek van Duitsland (Germaniawaffenwerk) in Zella-Mehlis meestal kortweg "IGA" werd genoemd. En Dieter Anschütz (zoon van Julius)  vertelt vaak dat zijn klasgenootjes en jeugdvrienden in Zella-Mehlis vaak gewoon "IG" naar hem riepen. De keuze voor een bedrijfslogo had voor Julius Gottfried waarschijnlijk ook een praktische achtergrond. Elk vuurwapen draagt immers het stempel van de fabrikant.

Olympische medailles

Lange tijd werd de naam Anschütz geassocieerd met schietsporten en wapens van klein kaliber. Geen wonder, want Anschütz stond met sportgeweren aan de basis van menige olympische medaille. De nieuwe generatie ANSCHÜTZ persluchtmodellen bieden ultramoderne persluchttechnologie in een aantrekkelijk en sportief ontwerp. De jachtwapens van  Anschütz zijn verkrijgbaar in de belangrijkste kalibers (.223, .308, .30-06, 8x57IS en 9.3x62). Van de meest populaire richtwapens van ANSCHÜTZ zijn ook modellen verkrijgbaar in een linkshandige versie.