Jachtmerk Ballistol

U bevindt zich nu hier op het jachtplatform: Home chevron_right Ballistol

dealer

Ballistol: wonderolie voor de jager

Ballistol is waarschijnlijk de meest gebruikte geweerolie die jagers naast hun kluis hebben staan. En je denkt er niet bij na als je na een ochtend in het veld even de lopen 'in de olie' zet, maar Ballistol heeft een opmerkelijke geschiedenis.

Geschiedenis Ballistol

Aan het begin van de 20e eeuw ging het Duitse keizerlijke leger op zoek naar een multifunctionele olie die kon worden gebruikt om de metalen onderdelen van een geweer schoon te maken en te onderhouden. Gezocht werd naar een olie die multifunctioneel was omdat ook de houten voorraad en de lederen uitrusting van een soldaat moest worden beschermd. Om deze olie te ontwikkelen, contracteerde het leger met Friedrich Klever en zijn zoon Dr. Helmut Klever, een professor in de chemie aan de Technische Universiteit van Karlsruhe.

Wonderolie

In 1904 slaagde Dr. Helmut Klever erin de speciale samenstelling te produceren, die hij Ballistol noemde (een samentrekking van de woorden 'ballistisch' en 'oleum', het Latijnse woord voor 'olie'). Het werd al snel duidelijk dat deze nieuwe 'ballistische olie' verbazingwekkende vermogens had, en in 1905 testte en adopteerde het keizerlijke leger Ballistol, dat tot 1945 in gebruik was. Tegen die tijd had het woord zich verspreid en binnen een decennium waren jagers, watersporters, bergsporters, wandelaars en toeristen in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland bekeerd tot het gebruik van deze nieuwe wonderolie.

Multifunctionele olie

Al meer dan honderd jaar vertrouwen jagers, sportschutters en andere consumenten op Ballistol om hun vuurwapens, lederen uitrusting, hout, metalen oppervlakken schoon te maken, te beschermen en te behouden. Met een verbluffend breed scala aan toepassingen is deze milieuvriendelijke multifunctionele olie een essentieel en gewaardeerd hulpmiddel geworden voor schutters, jagers, vissers en klusjesmannen over de hele wereld.

Milieuvriendelijk

Ballistol geeft om onze planeet en wij doen er alles aan om een milieuvriendelijk product te produceren. Met Ballistol smeert, penetreert, reinigt, beschermt en bewaart u uw apparatuur zonder het milieu te belasten. Ballistol is biologisch afbreekbaar. Noch het gebruik, noch de verwijdering ervan zal lucht of water verontreinigen. De natuurlijke afbraak produceert geen bijproducten die schadelijk zijn voor het milieu. Het aerosol-drijfgas is een mengsel van propaan en butaan en bevat geen CFK's. Bovendien is Ballistol niet carcinogeen en is het product honderd procent veilig voor de huid.