Jachtmerk Beretta

U bevindt zich nu hier op het jachtplatform: Home chevron_right Beretta

dealer

De hagelgeweren van Beretta zijn een begrip onder kleiduivenschutters en jagers. Het is absolute  topkwaliteit voor een zeer redelijke prijs. Niet voor niets zijn de hagelgeweren van Beretta dan ook alom aanwezig op de kleiduivenbaan en in het veld. Het bedrijf is een van de oudste familiebedrijven van Europa en is al 15 generaties in de Beretta-familie. De oorsprong van het bedrijf gaat terug tot in de veertiende eeuw toen een telg uit de Beretta-familie begon met een wapensmederij in het Italiaanse dorpje Gardone Valtrompia. Tegenwoordig produceert Beretta ongeveer 1500 wapens per dag en bestrijkt het assortiment bijna het volledige scala aan draagbare wapens: superpose en juxtapose- geweren voor de jacht en competitie in verschillende kalibers, halfautomatische geweren en karabijnen, dubbele geweren , halfautomatische pistolen (van.22 kort tot .45 automatische kalibers) en andere geweren. Naar schatting bestaat 90% van Beretta's productie bestaat tegenwoordig uit sportieve vuurwapens, waarbij meer dan 75% wordt geëxporteerd naar ongeveer honderd landen.

Olympische prestaties

Beretta's succes in de markt voor militaire en politiewapens wordt geëvenaard door het succes in competitieve schietsporten. Beretta won de eerste Olympische gouden medaille in kleiduivenschieten in Melbourne in 1956, gevolgd door frequente overwinningen in grote internationale wedstrijden. Beretta won medailles op de Olympische Spelen van Rome (1960), München (1972), Montreal (1976), Moskou (1980), Los Angeles (1984), Seoul (1988), Barcelona (1992), Atlanta (1996), Sydney (2000), Athene (2004) en Beijing 2008 om nog maar te zwijgen over de vele medailles die werden gewonnen op de Wereldkampioenschappen vanaf 1978. Op de Olympische Spelen in Londen 2012 bevestigde Beretta zijn toppositie binnen de sportieve sector door het winnen van zowel de gouden, als de zilveren en bronzen medaille. Beretta-jachtgeweren hebben meer internationale wedstrijden gewonnen dan welk ander merk dan ook.

Jachtpraktijk

Maar ook in de praktijk van de jacht is Beretta onverslaanbaar. Zo is de DT11 een ideaal hagelgeweer voor de ganzenjacht en wordt het naar tevredenheid door jagers gebruikt die ook regelmatig op de kleiduivenbaan te vinden zijn. De Beretta DT11 is qua balans in de fabriek geoptimaliseerd en geeft minder terugslag dan het gemiddelde kleiduiven-wapen. De DT11 is gemaakt van hoogwaardige materialen en beschikt over een uitneembaar trekkersysteem. Het wapen wordt met 5 wisselchokes geleverd. Het hout is met de hand afgewerkt waardoor de Beretta DT11 een bijzonder mooie uitstraling heeft meegekregen. Een ander uitstekend jachtgeweer betreft de Berreta 692 sporting. Dit is een dubbelloops ‘Over and Under’ hagelgeweer (bockgeweer) speciaal ontwikkeld voor het kleiduiven schieten. Met de Beretta 692 Sporting wil Beretta een kwalitatief goed wapen aanbieden voor een schappelijke prijs. De lopen hebben een langer conisch profiel. Dit zorgt voor een verbeterde en een gelijkmatige drukopbouw en minder terugslag..

De Beretta 692 kan optioneel worden geleverd met een verstelbare kolf. De hoogte en de buiging van de kolf kunnen individueel worden ingesteld en dit model heeft een verstelbaar wangstuk.