Jachtmerk Boker

U bevindt zich nu hier op het jachtplatform: Home chevron_right Boker

dealer

Böker Messer: hoogwaardige messen

In de loop der jaren is de fabriek van Böker Messer uitgegroeid tot een wereldwijde leider in innovatie en de grootste fabrikant van sportmessen, gereedschapsmessen en verzamelaars-messen in Europa. Het internationale succes en de lange traditie van Böker zijn een stimulans en een verplichting om ook in de toekomst hoogwaardige en innovatieve messen te ontwerpen en te produceren. Met kwaliteitsbewustzijn, innovatieve kracht en veel aandacht voor detail, zullen de messenmakers van Böker hun vak in de toekomst voortzetten.

Toonaangevend

De kastanjeboom, die de kleine handgereedschapsfabriek van de familie Böker in Remscheid in de 17e eeuw overschaduwde, is terug te vinden in het wapen van de familie Böker en in het logo van het bedrijf. De hoogwaardige Böker-gereedschappen zijn altijd al buitengewoon succesvol geweest en vandaag de dag behoren ze tot de toonaangevende producten in Duitsland en de buurlanden.Van tactische gereedschapsmessen tot vouwmessen en buitenmessen: wij bieden zakmessen met de nieuwste sluittechnieken en moderne ontwerpen ook voor prijsgevoelige liefhebbers.

Tactische messen

Böker maakt en ontwerpt vele verschillende soorten messen. Zoals messen met een vast lemmet die veel gebruikt worden door jagers. Dit mes is veel stabieler en robuuster dan het mes van een zakmes. Deze tactische messen zijn onmisbare en representatieve gereedschappen van verkenners, jagers, gepassioneerde buitenenthousiasten, maar ook van hulpverleners.

Muela

Böker verkoopt niet alleen messen van eigen makelij, maar ook van bijvoorbeeld gerenommeerde messenmakers als Muela uit Spanje. Al 60 jaar lang is Muela een van Europa's toonaangevende fabrikanten van klassieke jachtmessen. Het familiebedrijf, opgericht in 1952 door Eladio Muela, wordt vandaag de dag geleid door zijn vijf kinderen. Sinds het begin in de eerste kleine werkplaats heeft Muela zich sindsdien ontwikkeld tot een hightech fabrikant met een jaarlijkse productie van ongeveer 350.000 messen. Maar ondanks moderne, computerondersteunde productie, is handarbeid tegenwoordig nog steeds erg belangrijk. Vooral de uitgebreide verwerking van Hirschhorn, een specialiteit van Muela, is niet machinaal mogelijk. Dit vereist de jarenlange ervaring van de experts die messen en handvatten met de hand voorbereiden en assembleren. Alle productiestappen worden bij Muela zelf uitgevoerd, zelfs de productie van de hoogwaardige lederen omhulsels gebeurt in eigen beheer.