Jachtmerk Buck

U bevindt zich nu hier op het jachtplatform: Home chevron_right Buck

dealer

Buck: een Amerikaans icoon

Een jonge leerling in de smeedkunst met de naam Hoyt Buck was op zoek naar een betere manier om staal te verharden. Zijn unieke aanpak leverde het eerste Buck Knife op in 1902. Hoyt maakte elk mes met de hand en gebruikte versleten vijlmessen als grondstof. Zijn handwerk vond gretig aftrek tijdens de Tweede Wereldoorlog. Hoyt's oudste zoon Al was verhuisd van het noordwesten van de Stille Oceaan naar San Diego, Californië. Hoyt en zijn vrouw Daisy vestigden zich in 1945 bij Al en zijn jonge gezin en zetten het bedrijf voort als H.H. Buck and Son.

Marktleider

Na de dood van zijn vader richtte Al in 1961 Buck Knives, Inc. op. Ook Al introduceerde zijn zoon, Chuck, al op jonge leeftijd in het messenvak en ook Chuck en zijn vrouw, Lori, werden beide betrokken bij het familiebedrijf. In 1964 werd de messen-industrie revolutionair hervormd met de introductie van de Model 110 Folding Hunter, waardoor Buck Knives een leider in het veld is geworden. Een positie waar wij vandaag de dag nog steeds trots op zijn. Inmiddels staat de vierde generatie Buck aan het hoofd van het bedrijf.

Innovaties

De vindingrijkheid van Hoyt en Al Buck hebben het bedrijf op de kaart gezet, maar het is ook aan onze voortdurende ontwikkeling van innovatieve producten te danken dat het bedrijf Buck nog steeds de toppositie heeft weten te behouden in deze branche. We beschouwen elk van onze gebruikers als een lid van de Buck Knives-familie en we zorgen goed voor onze familieleden. We garanderen dat elk Buck-mes bij aflevering altijd vrij is van defecten en we zullen, naar onze keuze, een Buck-mes altijd repareren of vervangen met een nieuw Buck-mes.

Jagers

Een van de beroemdste messen ter wereld, de Buck classic 110 Folding Hunter, is een Amerikaans icoon. Het is een allround mes dat ook gebruikt kan worden door jagers. Jagers waren en zijn een belangrijke doelgroep voor Buck. We maken voortdurend verfijningen die de prestaties van onze messen verbeteren en we werken aan nieuwe ontwerpen waarmee jagers de prestaties in het veld en tijdens het ontweiden en slachten kunnen verbeteren.

Slijtvast en duurzaam

Buck werkt met 420HC STAAL. Dit is het standaard blad-materiaal van Buck omdat het de slijtvastheid van koolstofrijke legeringen benadert en tegelijkertijd de corrosie-bestendigheid van chroom-roestvaste staalsoorten levert. Het is de basis voor een gebruiksvriendelijke combinatie van superieure corrosie-weerstand met kracht,  slijtvastheid en duurzaamheid.

Drop Point

Voor het ontweiden adviseren wij het gebruik van een drop point mes. De bovenkant van het blad is omlaag gericht en eindigt met een sterke bolle punt waardoor het per ongeluk perforeren van organen tot een minimum wordt beperkt. Alle drop-point messen van Buck zijn uiterst sterk en veelzijdig.