Jachtmerk Camillus

U bevindt zich nu hier op het jachtplatform: Home chevron_right Camillus

dealer

Camillus: Jachtmessen voor het zware werk

De geschiedenis van Camillus Cutlery gaat terug naar 1894 toen Charles Sherwood een kleine messenfabriek opende langs de oevers van de Nine Mile Creek in het dorp Camillus. Sherwood verkocht de fabriek in 1902 aan Adolph Kastor, een Duitse immigrant die in 1876 een succesvol importbedrijf voor messen opende in New York City. Omdat de invoerrechten op Duitse messen te hoog werden kocht Kastor de fabriek en huurde hij Duitse ambachtslieden in om de messen in Amerika te vervaardigen volgens Duitse productiemethodes.

Over Camillus

De fabriek werd het centrum van de Camillus-gemeenschap. Er werd een slaapzaal voor de werknemers achter de fabriek gebouwd en de staf hielp werknemers om hun families naar de VS over te brengen. Camillus was wijd en zijd bekend als de stad van de messen. Tot een paar jaar geleden stond er bij de ingang naar het dorp zelfs een bord met de tekst: 'Welkom in het dorp Camillus, de thuisbasis van het wereldberoemde Camillus-bestek.'

Carbonitride Titanium

Tegen 1910 werkten er in de fabriek van Camillus ongeveer 200 werknemers die 1 miljoen messen per jaar maakten. De fabriek was een belangrijke leverancier aan het leger, het meest recent aan degenen die in Afghanistan en Irak dienden. In de jaren zestig werd de fabriek verkocht aan Albert Baer en twee van zijn nazaten. Maar de oude waarden bleven onaangetast: Als een van de oudste fabrikanten van overlevingsmessen bleef Camillus premium kwaliteit leveren. De Camillus-messen zijn gemaakt van Carbonitride Titanium staal en zijn volledig gehard om een scherpe bladrand te behouden. Camillus-messen zijn bestand tegen elke onmogelijke taak en blijven een leven lang in uitstekende staat, ook bij veelvuldig gebruik. 

Herlancering

In 2007 ging de fabriek die ooit zo floreerde echter failliet. De merknaam werd gekocht en opnieuw gelanceerd door Acme United Corporation. De herlancering vond plaats in 2009 met een introductie van een reeks tactische messen. Camillus is dus terug van nooit weggeweest. Een van de nieuwste modellen die speciaal gemaakt werden voor bushcrafters en jagers betreft de Camillus Tyrant 7.25. Een uiterst sterk en eigentijds ogend vouwmes, met een vast blad,  gemaakt uit Carbonitride Titanium.