Dorhout Mees BV

U bevindt zich nu hier op het jachtplatform: Home chevron_right Dorhout Mees BV

dealer

Dorhout Mees: De breedste collectie wapens in Nederland.

In de jacht- en schietsportwinkel van Dorhout Mees vind je de breedste collectie wapens die er in Nederland te vinden is. Gaat jouw voorkeur uit naar een wapen dat niet op voorraad is, dan kan het natuurlijk worden besteld. De aanschaf van een wapen is een belangrijk gebeuren. Maar goed onderhoud en verantwoord uitgevoerde reparaties zijn zo mogelijk nóg belangrijker. Daarom is het goed om te weten dat de jacht- en schietsportwinkel van Dorhout Mees beschikt over een moderne, goed geoutilleerde geweermakerij.

Professionele geweermakers

Dorhout Mees kan elk wapen uiterst zorgvuldig onderhouden en repareren. Kijkers worden perfect gemonteerd. We kunnen bij elk geweer een perfecte kolf aanmeten, ook het maken van een nieuwe kolf vormt geen enkel probleem. Je kunt daar zelfs je eigen, exclusieve stuk notenhout voor uit komen kiezen.

Wapenbezit zonder zorgen

Uiteraard verzorgt Dorhout Mees ook een speciale, op maat gemaakte garantie- en verzekeringsregeling voor je kostbare en dierbare wapen. Dat geldt niet alleen voor wapens die bij Dorhout Mees zijn aangeschaft: ook elders gekochte wapens kunnen na taxatie bij jacht- en schietsportwinkel Dorhout Mees worden verzekerd.

Historie

De historie van Dorhout Mees gaat terug tot in de jaren 30. Toen startte de familie Dorhout Mees een wapenwinkel in Utrecht. Onder de naam “De Centrale Wapenhandel Dorhout Mees” genoot de familie Dorhout Mees binnen de jachtwereld al snel grote bekendheid. De naam Dorhout Mees werd later zelfs – mede door haar grote deskundigheid met betrekking tot alle facetten van het jachtbedrijf – een begrip.

Hoogtepunt

Een van de hoogtepunten in de geschiedenis van Dorhout Mees vond plaats in 1972. Toen werd de familie Dorhout Mees door Z.K.H. Prins Bernhard bekroond en we de naam hofleverancier mochten dragen. De prins was nauw betrokken bij het jachtgebeuren en Dorhout Mees.

Flevoland

De toenemende bevolkingsdruk, zowel in de stad Utrecht als in de omgeving van de schietbaan Bilthoven, zorgde ervoor dat de familie zich in 1972 ergens anders vestigde. Namelijk met een totaalcomplex in het ’nieuwe land’ van oostelijk Flevoland. Vervolgens opende Z.K.H. Prins Bernhard in september 1973 het nieuw opgezette complex met een wapenwinkel, geweermakerij, schietschool, schietbaan en kantine voor de leden en klanten die gebruik maakten van de accommodatie.

Levendige wapenwinkel

Dorhout Mees heeft vandaag de dag nog steeds een zeer levendige wapenwinkel en een zeer gerespecteerde geweermakerij. Die beide voldoen aan de hedendaagse eisen van de jagers. Dorhout Mees is gespecialiseerd in de volgende jacht- en sportgeweren: Browning, Beretta, Blaser, Merkel, Haenel, Sauer. Ook vertegenwoordigt Dorhout Mees luxe jachtgeweren van Fabrique National Herstal, Lebeau Corally, J. Purdey & Sons, Holland & Holland, Winchester en Miroku.

 

Jacht artikelen van Dorhout Mees BV