Jachtmerk Dubarry

U bevindt zich nu hier op het jachtplatform: Home chevron_right Dubarry

dealer

Dubarry’s stijlvolle klassiekers

Wie op zoek is naar klassieke outdoor laarzen komt onvermijdelijk uit bij de laarzen van Dubarry. Laarzen met een stijlvolle uitstraling en hoge mate van functionaliteit. De bruine Dubarry Kildare, een halfhoge leren outdoor laars met Gore-Tex® binnenvoering, is legendarisch, net als de Dubarry Galway. Deze waterdichte leren laars is al decennialang favoriet bij liefhebbers van de Engelse Country en outdoor lifestyle. Dubarry laarzen zijn altijd vakkundig gemaakt en perfect voor wandelingen en activiteiten in de natuur. Het GORE-TEX™ membraan zorgt ervoor dat de laars waterdicht en dampdoorlatend (ademend) is. Het leer is voorzien van een DryFast–DrySoft™ impregnatie waardoor het leer sneller droogt en soepeler blijft dan normaal leer.

Geschiedenis

De geschiedenis van Dubarry gaat terug tot 1937. Toen werd een coöperatieve vennootschap opgericht om werkgelegenheid te bieden in een klein stadje genaamd Ballinasloe, in het hart van Galway aan de westkust van Ierland. In 1937, bij het verzinnen van een naam voor hun pas gevestigde fabriek, besloten de nieuwe eigenaren voor een Europees klinkende naam. Zo wilden zij zich onderscheiden van andere Ierse merken. De keuze viel op de naam Dubarry, vernoemd naar Madame du Barry. Madame du Barry was een bekende minnares van o.a.Louis XV. Vanwege haar charme en schoonheid kreeg zij hoog aanzien bij het hof en adellijke kringen.  Sinds die tijd ontwerpt en maakt Dubarry of Ireland de mooiste schoenen en even functionele als stijlvolle laarzen.

 

 

Ambities

Aangezien het bedrijf in de opstartfase kon terugvallen op hardwerkende ambachtslieden en vrouwen uit de lokale gemeenschap verwierf het al snel een uitstekende reputatie vanwege de goede afwerking en kwaliteit van het schoeisel. Dubarry heeft inmiddels het aanbod uitgebreid met kleding en accessoires. Vandaag de dag werkt Dubarry ook met geselecteerde partners. Partners die net als Dubarry hoge ambities hebben en uitsluitend werken met de beste materialen en goede ontwerpen. Dubarry schoenen en kleding wordt tegenwoordig gedragen over de hele wereld.

Zool

Eén van de kenmerken van Dubarry schoeisel is het bekroonde zool systeem. De zolen zijn namelijk speciaal ontworpen door Dubarry en met een specifieke constructie aangebracht zonder lijmen of stikken voor een perfecte waterdichte aansluiting. De zool bestaat uit een duurzame rubber buitenzool en een verende polyurethaan binnenzool, waardoor deze licht is en optimaal comfort biedt. De zolen van onze outdoor laarzen zijn ontworpen voor licht hippisch gebruik (stijgbeugel vriendelijk) en zijn uitvoerig getest voor alle outdoor activiteiten. Dubarry outdoor laarzen presteren daarnaast uitstekend in sneeuw en regen. Alle Dubarry zeillaarzen, bootschoenen en casual schoeisel zijn uitgevoerd met de bekroonde ‘NonSlip – NonMarking™’- zool, waar zeilers wereldwijd op vertrouwen. De ‘NonSlip – NonMarking™’- zool is ontwikkeld door de ontwerpers van Dubarry. Het betreft een gepatenteerd ontwerp dat de kans op aquaplanning en uitglijden aanzienlijk vermindert.  Dubarry biedt de buitenmens dan ook altijd en waar dan ook comfort en bescherming.