Jachtmerk Flir

U bevindt zich nu hier op het jachtplatform: Home chevron_right Flir

dealer

FLIR: toonaangevend in warmtebeeld

FLIR is wereldwijd toonaangevend in het ontwerpen, produceren en verkopen van infraroodcamera's met warmtebeeld.

Superieure beeldkwaliteit

FLIR is in 1978 opgericht met als missie: baanbrekende toepassingen creëren in de ontwikkeling van hoogwaardige, goedkope infrarood (thermische) beeldvormingssystemen. Warmtebeeldsystemen detecteren de infrarode energie (warmte) die wordt uitgestraald door alle mensen, objecten en materialen. Tegen het einde van de jaren tachtig begon FLIR zijn ervaring in de infraroodbeeldtechnologie te gebruiken om 'handheld'- en laboratoriumsystemen te ontwikkelen voor een verscheidenheid aan commerciële toepassingen die niet alleen een superieure beeldkwaliteit vereisten, maar ook het vermogen om temperatuurverschillen te detecteren en te meten. Deze inspanning versnelde met de overname van de industriële infrarood-beeldvormingsgroep van de Hughes Aircraft Co. in 1990.

Samenwerking

De acquisitie van Agema (Zweden) in 1998 en van Inframetrics (Boston, MA) medio 1999 leverde FLIR-engineeringteams en verkoop- en ondersteuningsinfrastructuur die het succes van FLIR in commerciële thermische beeldvormingsmarkten versnelde. Agema en Inframetrics vertegenwoordigden samen immers meer dan 60 jaar ervaring met expertise op het gebied van infraroodcamera-ontwikkeling en thermografie. Agema ontwikkelde de eerste commerciële infraroodscanner, ontworpen voor powerline-inspecties, in 1965, de eerste draagbare infrarood-scanner op batterijen in 1973, het eerste dual-golflengtesysteem dat in staat is om real-time analoge opname te maken in 1978. Ook bracht Agema de eerste ongekoelde infraroodcamera, de Agema 570, in 1997 op de markt. Inframetrics, ook een pionier op het gebied van commerciële infraroodcamera's en thermografietraining, ontwikkelde in 1975 het eerste tv-compatibele infraroodsysteem en de eerste volledig uitgeruste camcorder-stijl Focal plane Array (FPA) infraroodcamera in 1995.

Scherpe prijs

In 2003 verwierf FLIR Indigo Systems, een toonaangevende ontwikkelaar en leverancier van een breed scala van infrarood-beeldvormingsproducten, waaronder gekoelde en ongekoelde infrarooddetectoren, camera-kernen en voltooide camera's. Sindsdien heeft FLIR geïnvesteerd in talloze aangrenzende markten, technologieën en producten om de set met sensoroplossingen en het vermogen om een bredere groep klanten te bedienen uit te breiden. Deze investeringen hebben een aanzienlijke groei van omzet en volume mogelijk gemaakt, wat heeft bijgedragen tot het verlagen van de kosten, en daarmee de eindgebruikersprijzen, van de producten. FLIR levert dan ook nachtzichtapparatuur tegen scherpe prijzen. Dit heeft geresulteerd in een grote toename van klanten en een toegenomen wereldwijd bewustzijn van de kracht van thermische technologie. Momenteel is FLIR op veel locaties over de hele wereld actief en heeft het in totaal meer dan 3.000 toegewijde medewerkers in dienst.