Jachtmerk Hanwag

U bevindt zich nu hier op het jachtplatform: Home chevron_right Hanwag

dealer

Hanwag: vakwerk uit Beieren

Sinds de oprichting in 1921 heeft Hanwag zich steeds verder ontwikkeld. Nieuwe technieken en trends hebben hun sporen nagelaten. Innovaties blijven de ontwerpers en medewerkers van Hanwag steeds weer motiveren. Niettemin speelt traditie bij Hanwag een belangrijke rol. Tot op heden produceren wij uitsluitend aan de hand van twee technieken: de gezwikte en de dubbel gestikte maakwijze. Belangrijke onderdelen van het succes van onze schoenen en laarzen zijn ook onze speciale leesten. We werken met de beste kwaliteiten leer en alle modellen van Hanwag zijn verzoolbaar.

Dubbel gestikt

Wij maken al meer dan 90 jaar robuuste leren schoenen op echt dubbel gestikte wijze. En we zijn een van de weinige schoenmakers zijn die deze traditionele en ambachtelijke techniek nog beheersen. Eerst stansen wij de brandzool (ook wel de fundering of het hart van de schoen genoemd, omdat hij later van buiten niet meer zichtbaar is) en leggen hem op de leest. Dan volgt de eerste naad, de zogenaamde insteeknaad. We stikken het bovenleer met de voering aan de rand van de brandzool. Vervolgens leggen we het bovenleer en de voering in een rechte hoek naar buiten. Bij enkele modellen wordt er een extra verstevigende bies op de tussenzool aangebracht. Daarna verwijderen we met scherp gereedschap het teveel aan materiaal van de hiel-en teenkap en de voering. Het teveel aan bovenleer blijft behouden en wordt met de tweede naad mee gestikt. Deze tweede naad, de dubbele naad, verbindt het bovenleer met de tussenzool. Het bovenleer is nu door twee naden heel stevig met het onderwerk verbonden. Klaar is de echt ambachtelijk dubbel gestikte schoen!

In de loop van de tijd zijn er diverse technieken ontwikkeld om schoenen te vervaardigen. Er zijn echter maar twee methodes die echt robuust en duurzaam schoeisel garanderen: de dubbel gestikte en de gezwikte techniek. Daarom passen wij bij Hanwag uitsluitend deze technieken toe. Daarmee zijn wij de enige Duitse producent van berg-en wandelschoenen die alle schoenen of ‘zwikt ‘of de oude kunst van het dubbel stikken toepast. Dankzij deze gezwikte en dubbel gestikte constructies zijn al onze modellen verzoolbaar. Het verzolen van perfect ingelopen schoenen, die er al heel wat jaren en kilometers op hebben zitten, doet ons schoenmakershart altijd sneller kloppen.

Handwerk uit Beieren

Hanwag staat voor traditioneel Beiers handwerk in combinatie met technische expertise en continue innovatie. Sinds de oprichting van onze firma produceren wij vanuit onze hoofdvestiging in Vierkirchen, vlakbij München, berg- en wandelschoenen van de hoogste kwaliteit. Met een sterke focus op de perfecte pasvorm, robuustheid en de verwerking van de beste materialen. Al onze producten zijn ‘Made in Europe. Als onderdeel van de Fenix Outdoor groep speelt duurzaamheid voor Hanwag ook een belangrijke rol. Wij willen ook in de toekomst kunnen genieten van onze Beierse alpen, bossen en weiden. Daarom proberen wij grondstoffen efficiënt te gebruiken, transportwegen te verkorten en zo milieuvriendelijk mogelijke materialen te gebruiken. Daarbij gaan wij altijd voor kwaliteit en lange levensduur.