Hendrix Wapenmakerij

U bevindt zich nu hier op het jachtplatform: Home chevron_right Hendrix Wapenmakerij

dealer

Geweermakerij Hendrix: alles onder een dak

Wapenmakerij Hendrix is een begrip in Nederland en daarbuiten. De firma bestaat al sinds 1981 toen Miel Hendrix (die het vak van geweermaker leerde van  de vermaarde Belgische geweermakers Henri Dumoulin in Milmort (bij Luik) en Frans Beeckelaers in Beerse) en zijn vrouw Carla hun eerste winkel openden in Lottum. De fysieke winkel is daar nog steeds gevestigd en wordt druk bezocht door jagers en sportschutters. In het begin was de zaak helemaal gericht op het jachtbedrijf: de verkoop van jachtwapens, munitie en alle verdere toebehoren, en uiteraard het repareren en aanpassen van geweren en kogelbuksen. Maar geleidelijk is de schietsport voor de firma Hendrix ook een steeds belangrijker rol gaan spelen.

Schutterijbuks

Zoon Michel (1974) trad als wapenmaker in de voetsporen van zijn vader en heeft inmiddels de winkel aan de Zandterweg 6 in Lottum van zijn ouders overgenomen. Dit pand bevat een winkel met een vloeroppervlakte van niet minder dan 200 m2, een even grote werkplaats met de machines voor de metaalbewerking en een kleinere werkplaats waarin alle houtbewerkingen plaats vinden. Vanaf 2000 is Michel full time bij de zaak betrokken en op 1 januari 2006 nam hij die van zijn ouders over. Hij bracht ook een nieuw interesse-gebied in: de schutterij. De firma had inmiddels het complete machinepark en de volledige inventaris van de in 1999 overleden buksenmaker Math Janssen uit St. Odiliënberg overgenomen. Michel heeft eerst nog de bouw van 22 onafgemaakte buksen van Math Jansen voltooid. Daarna ontwikkelde hij naar zijn ideeën een nieuwe schutterijbuks met onder andere een modificator. Een Hendrix schutterijbuks met modificator geeft een beter schotbeeld en produceert minder decibellen. Inmiddels zijn er daarvan al ruim honderd gemaakt en geleverd aan schutterijen in Limburg en Belgisch Limburg.

Schietbaan

Een volgende mijlpaal was de aanleg van de ondergrondse 100 meter schietbaan. De aanleg begon in 2010 en de schietbaan werd nog datzelfde jaar in gebruik genomen. De baan ligt pal naast de winkel, en biedt klanten dus de mogelijkheid om wapens direct uit te proberen. En natuurlijk is er voor alle jagers en sportschutters de gelegenheid om hun wapens in te schieten. Belangrijk is ook de mogelijkheid voor cursisten om onder begeleiding van onze gediplomeerde schietinstructeurs te oefenen. Het is ook een unieke mogelijkheid om restlicht- of nachtkijkers te testen en te vergelijken.

Schietbioscoop

 In 2015 werden de nodige vergunningen voor de bouw van een schietbioscoop verleend. Destijds de eerste en enige in Nederland! Hiermee heeft Hendrix dus winkel, schietbaan, schietbioscoop en werkplaats onder een dak. Onze schietbioscoop voorziet in behoefte om in zo realistisch mogelijke situaties te kunnen oefenen met echte vuurwapens en echte munitie. In onze schietbioscoop wordt een film geprojecteerd op een driedubbele papierbaan, en wordt na het schot de inslag van de kogel geregistreerd. Omdat exact dezelfde situatie herhaald kan worden biedt onze schietbioscoop dus de ideale mogelijkheid om het schieten op bewegende doelen te oefenen en te analyseren. Daarom is onze schietbioscoop ook uitzonderlijk geschikt voor jagers; iedere jachtsituatie kan worden nagebootst. Ook sportschutters die op dynamische of statische wijze hun sport willen beoefenen zullen in onze schietbioscoop een breed scala aan mogelijkheden kunnen uitoefenen. Behalve voor jagers en sportschutters worden in onze bioscoop trainingsprogramma's voor politie en jachtopzieners georganiseerd. Daarnaast kunnen ook recreatieschutters van de faciliteiten gebruik maken, bijvoorbeeld in de vorm van een bedrijfsuitje.

 

 

Jacht artikelen van Hendrix Wapenmakerij