Jachtmerk Heym

U bevindt zich nu hier op het jachtplatform: Home chevron_right Heym

dealer

Heym: topkwaliteit op zijn Duits

Heym is een fabrikant van Duitse wapens van topkwaliteit. Wapenmaker Friedrich Wilhelm Heym richtte de fabriek in 1891 Suhl op. Zijn doel was de beste te zijn in het vak. Daarin is hij onmiskenbaar geslaagd. De geweren van Heym zijn nog steeds zeer populair onder jagers. Een van de meest populaire modellen kogelgeweer is de Heym SR 30. Uitgevoerd met een grendelsysteem dat recht naar achteren beweegt (Geradezug). Dit werkt bijzonder snel bij bijvoorbeeld bewegingsjachten zoals drijf- en drukjachten. Veel geweren worden tegenwoordig gemaakt van lichtmetaal en kunststof, maar wie een voorkeur heeft voor een klassiek stalen jachtgeweer met een handmatig spansysteem en een snelle grendel kan ook bij Heym terecht. Deze gerenommeerde geweermaker produceert ook hoogwaardige meerloopsgeweren zoals dubbelbuksen en combinatiegeweren.

Uniek

Heym staat bekend om zijn unieke handgemaakte geweren. Elk onderdeel van een Heym-geweer is in de eigen werkplaats door vakmensen gemaakt en afgewerkt. Geen twee onderdelen zijn uitwisselbaar. Elk onderdeel van een Heym-geweer is uniek.  Een geweer van Heym staat wereldwijd bekend staat om zijn gebruiksvriendelijkheid, nauwkeurigheid en duurzaamheid. Niet voor niets ontving Heym vele prijzen zoals de Silver Medal, Königsberg (1887), Bronze Medal, Erfurt (1893), Golden Medal, Dresden (1895), Silver State Medal, Erfurt (1897), Bronze Medal, Leipzig (1897), Silver State Medal Warsaw, Poland (1914), Gold Medal, Kiev (1914), Gold Medal, Frankfurt (1924)  en de Golden Keiler van Jäger Magazin (2008)

Moderne wapenfabriek

Het allereerste patent dat Heym in 1891 liet registreren betrof een jachtgeweer met drie trekkers en drie hamers op dezelfde as. Dit was de geboorte van de eerste hamerloze boring. Tot 1914 was Rusland voor Heym de belangrijkste exportmarkt.  Na de Tweede Wereldoorlog maakte Heym een nieuwe start in West-Duitsland. De fabriek produceerde in die tijd overigens ook koekoeksklokken, schuifregels, draaiende wielen en verschillende andere producten. Heym bouwde in 1952 een nieuwe fabriek in Münnerstadt en kocht de eerste koude hamersmeedmachine. Na de dood van Rolf Heym nam Elisabeth Heym het management van het bedrijf in 1972 over. Zij begon met de verwerving van nieuwe buitenlandse markten. In 1992 kwam het bedrijf in handen van Jürgen Nierich en drie jaar later werd een nieuwe moderne wapenfabriek gebouwd in Gleichamberg / Thüringen. De productie van de wapens werd verplaatst van Münnerstadt naar Thüringen.  Op 1 februari 1998 richtte Thomas Wolkmann uit Erfurt het bedrijf opnieuw op als HEYM Waffenfabrik GmbH, met een sterke nadruk op buitenlandse markten, met name Oost-Europa. Het bedrijf werd in 2002 een naamloze vennootschap en vijf jaar later werd de naam gewijzigd in Heym AG.

Heym 89

Enkele bekende jachtgeweren van Heym zijn de SR21 (een drieloops-grendelgeweer met een snel, sterk en nauwkeurig repeteer-mechaniek voor een breed scala aan kalibers). De SR 21 "Classic" is overigens verkrijgbaar in versies voor rechts- of linkshandigen) of de Heym 88-B. Dit betreft een dubbelloopsgeweer waarvan het frame iets groter en zwaarder is dan de kleinere 80-B, maar niet zo groot als Heym 88-B Safari. Een nieuw model betreft de HEYM 89, gebouwd op de erfenis en de betrouwbaarheid van de eerdere Heym-geweren. Het is een eerbetoon aan een vervlogen tijdperk in de Britse geschiedenis van de wapenmakerij. De klassieke lijnen bevatten ontwerp-elementen van vooroorlogse Britse grendelsystemen, terwijl moderne staalsoorten en precisiebewerkingen volop kracht en betrouwbaarheid bieden. De HEYM 89 is kortom een echt ‘Brits’ dubbelloopsgeweer gemaakt in Duitsland.