Jachtmerk Holland & Holland

U bevindt zich nu hier op het jachtplatform: Home chevron_right Holland & Holland

dealer

The Holland & Holland Way

Holland & Holland vormt al meer dan een eeuw het hart van de Britse geweermakerij, maar de geschiedenis van dit is nogal onconventioneel. De oprichter was geen wapenmaker, maar een Londense tabakswinkel, waarvan de eigenaar toevallig ook de kleiduivensport beoefende. Zijn naam was Harris Holland en hij begon met het bouwen van pistolen op bestelling in 1840. Rond 1850 was Harris Holland echter al een serieuze wapenmaker en trok zijn succes als kleiduivenschutter trok media-aandacht. Dit droeg ongetwijfeld bij aan het succes van het merk. In 1860 kwam Henry William Holland als leerling bij het bedrijf. Hij was een inventieve, geniale en begaafde zakenman, die de onderneming van zijn oom op grandioze wijze wist te positioneren.  Hij diende in 1861 de eerste van de eenenvijftig patenten van het bedrijf in en werd in 1877 partner in het bedrijf. Holland & Holland was geboren. Gedurende de rest van de 19e eeuw bloeide het bedrijf en in 1885 mocht het bedrijf het predikaat ‘koninklijk ’gaan dragen. Sindsdien staat Holland & Holland garant voor de beste, mooiste en meest exclusieve jachtgeweren die er op de markt zijn.

'Paradox' pistool 

In 1893 werd de eerste fabriek gebouwd en bracht Holland & Holland innovatieve wapens op de markt als het 'Paradox' pistool en de beroemde .375 H & H Magnum. In 1930 ging het voorzitterschap over op kolonel Jack Holland. Hij loodste het bedrijf door de moeilijke jaren van de grote depressie, de Tweede Wereldoorlog en de daaropvolgende crisis. In de laatste helft van de 20e eeuw handhaafde Holland & Holland zijn positie als een van de beste wapenfabrikanten ter wereld, verhuisde naar Bruton Street en introduceerde het 'Products of Excellence'-concept, dat een nieuwe standaard zet voor wapens en geweren dankzij de uitstekende functionaliteit. Ook introduceerde Holland & Holland een nieuw kaliber; de .700 Nitro Express. 

Toonaangevend in de wapenindustrie

In de afgelopen jaren zijn er nieuwe modellen bijgekomen, zoals de 'Sporting over & under' en is Holland & Holland nog steeds toonaangevend in de wapenindustrie. Een traditionele wapenmaker met een moderne kijk op wapenmakerij. Sinds 1893 produceert onze fabriek in Londen de beste sport-en jachtgeweren. Vakmanschap en technologie gaan daarbij hand in hand. Het vakmanschap van onze geweermakers en ultramoderne machines staan garant voor kwaliteit en artisticiteit. De lopen zijn altijd perfect gesmeed: van ruwe smeedstukken tot perfect geslagen, mooi concentrische buizen. Bij een Holland & Holland geweer volgt de vorm de functie. De kolven worden gemaakt van het beste Turkse walnoothout dat er te vinden is en streng geselecteerd op sterkte en vorm. Het grendelsysteem is gemaakt van het beste staal en vervaardigd met behulp van moderne technologie. Elk mechanisch onderdeel is gemaakt op basis van slimme en vakkundige ontwerpen waardoor slijtage tot een minimum beperkt wordt en de geweren zeer gebruiksvriendelijk zijn. Holland & Holland-geweren behoren tot de meest duurzame wapens die er zijn. Ruim een eeuw nadat ze de fabriek verlaten hebben werken ze nog steeds probleemloos. De Royal Side by Side is het klassieke hagelgeweer van Holland & Holland.

Royal Side by Side is het klassieke hagelgeweer van Holland en Holland. otgun' en de 'Round Action Shotgun'