Jachtmerk Hornady

U bevindt zich nu hier op het jachtplatform: Home chevron_right Hornady

dealer

Hornady is marktleider in herlaadbare munitie. Het bedrijf is opgericht door Joyce Hornady. Aan het begin van de jaren veertig maakte hij zijn intrede in de wereld van munitiefabrikanten dankzij een samenwerking met Vernon Speer. Ze maakten nieuwe kogelhulzen van versleten koperen randvuur-hulzen. Na de Tweede Wereldoorlog kocht Hornady overtollige productieapparatuur van de Amerikaanse overheid.  Apparatuur die nog steeds door het bedrijf worden gebruikt. In 1964 begon Hornady met de productie van eigen geweer- en pistoolmunitie. Het bedrijf wordt momenteel geleid door de zoon van Joyce Hornady,

Herlaadbare munitie

Hornady maakt herlaadbare munitie voor sport- jacht en zelfverdedigingswapens van zeer hoge kwaliteit. In 1990 won de Hornady XTP (de afkorting staat voor Extreme Terminal Performance) de Industry Award of Merit 1990 van de National Association of Federal Licensed Dealers. Het bedrijf was de primaire ontwikkelaar van de .17 HMR- en .17 HM2 randvuur-patronen Munitie die zeer populair bleek voor de jacht op klein wild en schadebestrijding. Hornady werkt bij de ontwikkeling van de munitie nauw samen met wapenmaker Sturm Ruger. Dit resulteerde in een geheel nieuw segment Ruger-patronen, waaronder de .480 Ruger, .204 Ruger en .375 Ruger.

Spitse kogel

Het bedrijf ontwikkelde de innovatieve LEVERevolution-munitie. Hierbij wordt een spitse kogel met een zachte elastomeerpunt gebruikt om betere aerodynamische prestaties te bereiken. Hornady produceert eveneens een reeks producten voor de herlader waaronder patroonhulzen, kogels en andere componenten van patronen. Ook voor betrouwbare herlaadapparatuur kunt u bij Hornady terecht.

Valkyrie

Nieuw in het assortiment kogels is de 224 Valkyrie 88 gram ELD® Match. Dit betreft een geheel nieuw ontwikkelde kogel gemaakt op basis van strenge criteria zoals een uniforme wanddikte, interne capaciteit en gewicht van de behuizing. De kogelpunt overtreft alle bestaande modellen en de kruitlading is zorgvuldig afgestemd voor optimale druk, snelheid en consistente nauwkeurigheid.