Jachtmerk Hull Cartridge

U bevindt zich nu hier op het jachtplatform: Home chevron_right Hull Cartridge

dealer

Koninklijke munitie 

Hull is de onbetwiste keuze van de Engelse koninklijke familie en een van de beste wapenmakers ter wereld. Sinds 1947 geniet Hull een grote reputatie en worden de patronen alom door jagers gewaardeerd. Wij werken met de meest recente technologieën: zowel de productie als voor de grondige kwaliteitscontroles. Hull is een traditioneel familiebedrijf, gedreven door een ambitieus en innovatief team dat vastbesloten is om alleen uitmuntende producten en diensten te leveren aan de internationale markt. Strenge kwaliteitsnormen en uitgebreide praktijktesten zorgen ervoor dat een Hull-patroon krachtig is in het veld en toch comfortabel voor de schouder en betrouwbaar. Dus of het nu gaat om hoen of gans, fazant of patrijs. Wij bieden de perfecte oplossing voor iedere jacht.

Leidraad

Onze oprichter Sidney Bontoft richtte in 1924 zijn eerste bedrijf op dat carbid leverde.  In 1947 werd The Hull Cartridge Company opgericht en in 2017 vierde het bedrijf het 70-jarige jubileum. Wij kunnen dus bogen op een zeer ruime ervaring. Er is veel veranderd sinds de begindagen van Hull, maar de leidraad van Sidney Bontoft bleef onaangetast: we leveren de beste munitie. Daar staat het het deskundige, innovatieve en gepassioneerde team (de derde en vierde generatie binnen het familiebedrijf) garant voor.

Ballistiek

Ballistiek zit in ons DNA. Door nauw samen te werken met een aantal topwedstrijden en topschutters werken we continu aan de verbetering van ons product. Zowel op het gebied van ontwerp, productie als kwaliteitscontrole. In een markt die voortdurend verandert, streven wij ernaar om te voldoen aan de verwachtingen van onze klanten. De nieuwste technische ontwikkelingen zijn verwerkt in het componenten- en productieproces. Elk aspect van onze munitie wordt geanalyseerd om een hoog niveau van ballistiek en betrouwbaarheid te garanderen. Maximale prestaties, minimale druk: dat is het streven van Hull. Al de drijfgassen die wij gebruiken zijn dan ook speciaal ontworpen volgens voorgeschreven specificaties over verbrandingssnelheid, druk en snelheid.

Prop

Het belang van de prop in een hagelpatroon wordt vaak over het hoofd gezien. Het is het verbindende onderdeel dat de energie van het drijfgas naar de spuitkolom overbrengt. De door Hull speciaal ontworpen compressietrap van de plastic prop zorgt voor maximaal comfort voor de schutter en optimaliseert de snelheid. Het materiaal dat voor onze vezelprop wordt gebruikt, is speciaal geselecteerd op de uniforme dichtheid en dikte en zorgt voor een effectieve gasafdichting. En niet minder belangrijk: het is duurzaam en ecologisch verantwoord. Wij zijn er trots op dat de jager nu een keuze kan maken tussen plastic proppen, die vaak jarenlang blijven liggen in het veld, of een meer duurzame, afbreekbare vezelprop van Hull. Het Hull assortiment bestaat uit vele verschillende hagelpatronen in verschillende kalibers. Ze zijn geschikt voor vele verschillende soorten vliegend wild zoals ganzen, duiven en fazanten. Per type hebben wij een eigen patroon, met specifieke kenmerken, samengesteld.