Jachtmerk Kite Optics

U bevindt zich nu hier op het jachtplatform: Home chevron_right Kite Optics

dealer

Professioneel observeren met Kite Optics

Kite Optics is een Belgisch familiebedrijf dat sinds 1992 aan de ontwikkeling van hoge-precisie optische instrumenten voor natuur-observatie werkt. Wij streven steeds naar uitstekende optische prestaties en uitmuntende mechanische kwaliteiten voor onze verrekijkers, telescopen en richtkijkers. Onze passie bestaat eruit al deze eigenschappen te combineren, maar u ook de beste diensten en service te leveren na de koop. Zo maakt Kite Optics voor u het verschil, niet enkel in het veld maar ook daarbuiten.

Strikte kwaliteitscontroles

Kite Optics is gevestigd in Jabbeke, vlakbij het historische centrum van Brugge. Van hieruit zenden wij onze instrumenten naar tal van professionele instituten, universiteiten, natuurreservaten en gespecialiseerde winkels in meer dan 20 landen. De productie begint in onze faciliteit in Japan, waarna de instrumenten naar Jabbeke komen voor afwerking en strikte kwaliteitscontroles. Ook vinden in Jabbeke herstel- en reparatie-werkzaamheden plaats. 

Familiale waarden

Kite Optics werd in 1992 opgericht door Georges De Putter, geboren in een familie van opticiens te Bornem (België). Op zeer jonge leeftijd had hij al grote interesse voor de verrekijkers en telescopen in zijn vaders optiekzaak. Georges is zelf gepassioneerd door natuur -en vogelobservatie wanneer hij bij zijn ouders aan de slag gaat. Hij focust zich op observatie-instrumenten en ontdekt een grote vraag naar betaalbare producten zonder compromis op service en duurzaamheid. Dit leidt uiteindelijk tot de oprichting van Kite Optics, een merk dat vandaag nog steeds steunt op de oorspronkelijke waarden die Georges stelde.

Betrouwbaarheid en duurzaamheid

Professionele observatie ligt aan de basis van het merk Kite Optics. In onze visie is een verrekijker of telescoop veel meer dan zomaar een hobby-instrument. Het is een middel waar vele wetenschappers, boswachters, gidsen dagelijks van afhankelijk zijn. Optische prestaties zijn één ding, maar wij hebben vanaf de eerste dag begrepen dat mechanische precisie, duurzaamheid en service minstens even belangrijk zijn. Door innovatie en onze toewijding aan eigenschappen die zelfs voor de gebruiker in een eerste oogopslag niet zichtbaar zijn, kunnen wij onze klanten een instrument bieden dat niet enkel staat voor een uitstekend zicht, maar ook voor het beste in betrouwbaarheid en duurzaamheid.

Optische prestatie

De natuur in zijn ware kleuren en contrasten dichter bij u brengen is de essentie van ons werk. Bij Kite Optics streven wij naar het ontwikkelen van de beste optische systemen voor verschillende types gebruik en verschillende budgetten. Onze beste optische ontwikkelingen, zoals die van de KPS HD telescopen, behoren tot de top vijf van de best presterende ter wereld. Tegelijkertijd willen wij ook het verschil maken met de Kite instap-modellen, waar net zoals bij de topmodellen gehamerd wordt op de kwaliteiten waar Kite Optics voor staat.

Onvoorwaardelijk metgezel

Het is geen kwestie van geluk of toeval dat onze richtkijkers beschikken over de hoogste mate van lichtdoorlaatbaarheid, buitengewone beeldprestaties en een hoge zoomfactor. Deze richtkijkers combineren namelijk onderdelen van de hoogste kwaliteit met state-of-the-art productie- en montageprocessen. Hierdoor voldoen onze richtkijkers aan de hoogste kwaliteitseisen. Onze onderdelen passen perfect op elkaar, omdat we ze tot op de micrometer nauwkeurig bewerken. En omdat ze perfect op elkaar passen, zijn onze kijkers zo precies en duurzaam.