Jachtmerk Labor für Ballistik

U bevindt zich nu hier op het jachtplatform: Home chevron_right Labor für Ballistik

dealer

Jacht betekent verantwoordelijkheid voor de natuur en het milieu. De keuze van een eersteklas uitrusting vormt hierbij een belangrijke bijdrage. LFB ontwikkelt munitie voor verantwoord jachtplezier. De productie van munitie - van traditionele tot speciale kogels - vereist een hoog niveau van technische competentie en vakmanschap. Sinds 1998 is de naam LFB (Labor für Ballistik) synoniem voor de hoogste kwaliteitsnormen. Naast de productie van standaardmunitie produceren wij ook patronen voor zelden gebruikte kalibers, op maat gemaakte munitie voor speciale schietbanen en bioscopen, met name hoogwaardige munitie voor de jacht op groot wild en proefseries voor nieuw ontwikkelde geweren.

De oprichter en eigenaar van het bedrijf Klaus Herrlinger is zelf een gepassioneerd jager en voelt zich vooral verbonden met het Afrikaanse continent. Door zijn expertise is hij een veelgevraagd expert op het gebied van wapens en munitie. De ontwikkeling en productie van deze hoogwaardige munitie, gebaseerd op onze eigen ervaring, vindt volledig in Duitsland plaats. Doorlopende documentatie garandeert de eersteklas kwaliteit van de producten. Producten die zowel particuliere klanten als bekende bedrijven in de wapen- en munitie-industrie in binnen- en buitenland waarderen. Alle componenten die nodig zijn voor de productie van onze munitie worden onderworpen aan onze eigen kwaliteitsborging.

Tijdens de productie wordt de munitie voortdurend gecontroleerd door continue gasdruk en snelheidsmetingen. Dit biedt de klant ook een hoge mate van veiligheid. Voor munitie voor groot wild worden alleen projectielen met een sterke kern gebruikt. Deze is stevig verbonden met de kogelmantel. Of het nu voor de jacht in Duitsland, in Europa of op groot wild is: LFB biedt producten die geschikt zijn voor alle kalibers en wildsoorten. De loodvrije LFB Compact Bullet werd ontwikkeld voor de gebruikers van splintervrije deformatiekogels.

De loodvrije LFB 3 BAND CLASSIC is ontwikkeld op basis van eeuwenoude technologie voor artillerie-munitie. Ook ontwikkelden wij kogels met een licht afgeplatte punt en een dunne kogelmantel aan de voorzijde, speciaal voor de drijfjacht. Dit resulteert namelijk in een betrouwbare en onmiddellijke vervorming.

Met de nieuwe "LFB CLASSIC SOLID"-serie is de wens naar goedkopere precisie-munitie voor de jacht en de schietsport in vervulling gegaan. Deze patronen voor de gangbare kalibers zijn uitgerust met een traditionele deelmantel. LFB-munitie is nauwkeurig, betrouwbaar en overtuigend.