Jachtmerk Lahoux

U bevindt zich nu hier op het jachtplatform: Home chevron_right Lahoux

dealer

Lahoux Optics is opgericht in 1992 en houdt zich bezig met nachtzicht in de breedste zin van het woord. Wij zijn agent van de Nederlandse producent van beeldversterkerbuizen (restlichtversterkers) Photonis (voorheen DEP als onderdeel van Delft Instruments)  Deze beelversterkerbuizen vormen het hart van van de traditionele nachtkijkers, zoals  monoculairen, goggles, richtkijkers en zogenaamde voorzetten. De Nederlandse beeldversterkerbuizen (XR-5, XD-4, SuperGen, Gen II Plus, ONYX en ECHO/ECHOplus_sing zijn toonaangevend in de wereld.

Nachtkijkers

Lahoux Optics is producent van verschillende nachtkijkers zoals de Lahoux LVS-7 goggle, de Lahoux LVS-14 monoculair, de Lahoux D-545 en Lahoux LV-81 voorzetkijkers.  Verder is Lahoux Optics distributeur van de bekende nachtkijker-fabrikant Dedal, met onder andere de DVS-8, D-480, D-490, D-450C, D-541/D-542, D-520 ,D-530 en D-552. Onze vestiging in Haarlem fungeert als Europees service- en reparatiecentrum voor Dedal nachtkijkers.

Warmtebeeld

Ook heeft Lahoux Optics haar eigen productielijn van warmtebeeldkijkers, zoals de monoculair Lahoux LM-11, de thermische goggle Lahoux LG-31, de thermische richtkijker Lahoux LS-51 en de thermische voorzetkijker Lahoux LV-21.  Vroeger was deze technologie nagenoeg onbetaalbaar en uitsluitend gereserveerd voor het leger. Maar sinds enkele jaren wordt het hart van het systeem, de zogenaamde ongekoelde kernen, in grotere volumes geproduceerd en zijn deze daardoor betaalbaar geworden. Naast onze eigen productielijn leveren wij in Nederland ten behoeve van politie en beveiliging de Flir H-series en ten behoeve van outdoor en jacht de Guide evenals de Flir Scout TS, de Flir Scout II-240, de Flir Scout II-320 en de Flir Scout II-640, die gebaseerd zijn op deze ongekoelde kern.

Fusion technologie

De meest recente ontwikkeling in nachtzicht is de zogenoemde fusion technologie. Een technologie die aan de basis staat van de Lahoux Hemera.  De Lahoux Hemera nachtzicht voorzetkijker is de nieuwste ontwikkeling van Lahoux Optics. Fusiontechnologie combineert de voordelen van nachtzicht- en warmtebeeldtechnologie. Het maakt een kort en compact ontwerp mogelijk en dankzij het grote gezichtsveld is deze technologie zeer geschikt voor de jacht op wilde zwijnen en/of andere bewegende doelen.

Multifunctioneel

De nieuwe nachtvoorzet van Lahoux Optics, de Lahoux LV–81 is ontworpen, geproduceerd en geassembleerd in onze fabriek in Haarlem, Nederland en onderscheidt zich door precisie, robuustheid en betrouwbaarheid. De nachtkijker is multifunctioneel en kan met behulp van  een speciale adapter worden veranderd in een voorzet-camera. Zo kan het ook worden gebruikt voor verschillende optische apparaten zoals verrekijkers, fototoestellen, jachtoptiek en videorecorders. De Lahoux LV–81 heeft het beste objectief dat momenteel beschikbaar is. De lange brandpuntafstand van het 80 mm objectief maakt het mogelijk om op grote afstand te observeren en de speciale AR coating op elke lens maakt zeer hoge transmissie-waarden mogelijk en geeft een ongeëvenaard helder beeld. Voor extra robuustheid zijn alle afzonderlijke lenzen schokbestendig gemonteerd.