Jachtmerk Le Chameau

U bevindt zich nu hier op het jachtplatform: Home chevron_right Le Chameau

dealer

Laarzen van superieure kwaliteit

Le Chameau maakt laarzen van superieure kwaliteit. Het verhaal van Le Chameau begint op een regenachtige dag in Cherbourg in 1927. Op die dag ging Claude Chamot namelijk op zoek naar een nieuw type laars. Een laars die bestand moest zijn tegen de ontberingen van het platteland en op zee. Hij wist waar hij behoefte aan had. Chamot was tenslotte jager. Zijn eerste prototypen ontwikkelde hij van natuurlijk rubber. Het was meet af aan een succes. In 1949 had Chamot voldoende vertrouwen om te investeren in een nieuwe fabriek. In 1950 combineerde hij zijn expertise als schoen- en zadelmaker en maakte de Saint Hubert: de eerste rubberen laars met een leren voering. Claude Chamot had veel naar zijn klanten (boeren, jagers en vissers) geluisterd. Hij wist waar ze op zaten te wachten: een laars die en comfortabel en slijtvast was.

Het laarzenmaken is een zeer traditioneel proces, maar er is bij Chameau ook ruimte voor vernieuwing en men werkt met de nieuwste technologie. De laarzen van Chameau zijn de enige rubberlaarzen die handgemaakt worden door een enkele meester-laarzenmaker. Elk paar is dan ook uniek. De meesters van Le Chameau maken alleengebruik van materialen van de hoogste kwaliteit en werken volgens beproefde traditionele en innovatieve methodes. Zij maken de Chameau-laarzen al meer dan 90 jaar met de hand.

Le Chameau heeft veel innovaties op zijn naam staan. Het is de eerste laarzenmaker die leer en rubber ging combineren. Het is de eerste laarzenmaker die ritssluiting in laarzen heeft verwerkt. Het is de eerste laarzenmaker die met eens spie in laarzen ging werken.  Le Chameau maakt alleen gebruik van de beste materialen. Zo is het natuurlijke rubber, het leer en de neopreen-voering van de hoogste kwaliteit. De vakmensen van Le Chameau hebben veel ervaring opgedaan in de technische vaardigheden die nodig zijn voor de kleuring van natuurlijk rubber. Aan de ene kant resulteert dit in tijdloze laarzen met iconische tinten zoals Vert Chameau. Maar ook vormt het de basis voor veel eigentijdse ontwerpen en seizoensgebonden tinten bestaande uit subtiele en geraffineerde nuances.

Comfort & Pasvorm 

De dragers van Le Chameau-laarzen waarderen unaniem het comfort van hoogwaardige materialen, de bouw en de pasvorm. Le Chameau heeft een uitgebreid assortiment aan maten en speciale pasvormen, waardoor er voor vrijwel iedereen wel een geschikt model te vinden is.  De laarzen van Le Chameau staan bekend om de legendarische kwaliteit. Ze blijven jarenlang de mooie kleur en kwaliteit behouden, waardoor u lange tijd kunt blijven genieten van uw aankoop. Le Chameau blijft daarnaast dicht bij zijn geschiedenis en traditionele productiemethoden, waardoor u kunt vertrouwen op een klassieke laars met een tijdloze uitstraling. Le Chameau is het enige merk dat gebruik maakt van 'Meester Laarzenmakers' die alle materialen met de hand assembleren. Ieder paar laarzen is dus uniek.

Chamlaarzen is dus uniek. Le Chameau geeft consumenten daarbij een garantie van 2 jaar vanaf de datum van aankoop.