Jachtmerk Meindl

U bevindt zich nu hier op het jachtplatform: Home chevron_right Meindl

dealer

Meindl: IJzersterke jachtlaarzen en schoenen

Al meer dan 300 jaar is Meindl gemotiveerd en geïnspireerd door de traditie. Nu, met de elfde generatie in het bedrijf, produceert Meindl meer dan een miljoen paar laarzen en schoenen per jaar. Het geheim van het succes van Meindl is vakmanschap en dat vakmanschap en het succes ligt in de handen van de medewerkers. Afhankelijk van het model zijn er soms wel tweehonderd verschillende handelingen aan een Meindl-laars nodig voordat de laars klaar is. Deze ultieme aandacht voor detail heeft Meindl nationale en internationale prijzen opgeleverd. De laarzen van Meindl zijn gemaakt uit het beste leer, samen met ruwe en afgewerkte materialen.

Jachtveld

Meindls geschiedenis begint op het jachtveld. Alfons Meindl (telg uit een laarzenmakers-geslacht) had namelijk een sterke passie voor jagen. Hij nam de leiding over het bedrijf na de dood van zijn vader. Alfons Meindl reisde over verschillende continenten op zoek naar groot wild en bergsportavonturen. Tijdens zijn leven beklom hij de toppen van de Kilimanjaro en ging jagen in Oost-Afrika: hij joeg op de kleine dik-dik, maar ook op de machtige Kaapse buffel. Het jagen op gemzen, in zijn geboorteland Oostenrijk, onder zware omstandigheden heeft Meindl als laarzenmaker direct beïnvloed. Op die jacht- en klimtochten ervoer hij namelijk wat voor de zware belasting je voeten en laarzen moeten verduren bij het beklimmen van steile, rotsachtige hellingen. 

Marktleider

De persoonlijke vakanties in de bergen van de familie Meindl bleken de perfecte proeftuin voor huidige en nieuwe producten. Gebaseerd op hun jarenlange ervaring, is de Meindl-familie ervan overtuigd dat hun laarzen altijd zullen presteren gedurende vele seizoenen van ruw gebruik. Onder leiding van Alfons Meindl ontwikkelde het bedrijf zich ook tot marktleider in skischoenen, wandelschoenen, bergschoenen en jachtlaarzen. Een kenmerkende en veel gewaardeerde jachtlaars van Meindl is de Solden. Het betreft een klassieke laars met hoge schacht gemaakt van runderleer. De waterdichte rubberen zool heeft extreem goede grip en de binnenschoen van thermische fleece is verwijderbaar. Meindl heeft zowel de klassieke dubbel gestikte Meindl Perfect als de nieuwste generatie GORE-TEX® SURROUND-modellen in het assortiment. Onder vrouwelijke en mannelijke jagers worden de modellen Dovre MFS en Dovre Extreme MFS goed gewaardeerd. Deze jachtlaarzen voldoen aan alle eisen waaren een goede jachtlaars/schoen volgens Meindl moet voldoet. De laars moet stabiel lopen, hij moet degelijk en duurzaam zijn, en natuurlijk waterdicht.

Meindl Identity

Met de nieuwe schoenen- en laarzenlijn onder de naam Meindl identity onderscheidt Meindl zich van de massamarkt waar vaak anoniem leer gebruikt wordt. Bij een Meindl Identity-schoen weet je precies waar het leer vandaan komt, waar het is gebruind en hoe je schoen of laars is gemaakt. Meindl ontwikkelde namelijk een uniek product in samenwerking met de Heinen leerlooierij. Het nummer van het oormerk van het regionale biologische rund wordt in het leer van de leerlooierij geslagen. Wij bij Meindl slaan dit nummer vervolgens in elk paar schoenen, gemaakt van dit leer. Hiermee heeft u dus inzicht waar uw schoen of laars vandaan komt.