Jachtmerk Minox

U bevindt zich nu hier op het jachtplatform: Home chevron_right Minox

dealer

Minox: Van spionnencamera tot jachtkijker

Het eerste product dat de naam van Minox droeg was een subminiatuurcamera, bedacht in 1922 en uiteindelijk uitgevonden en geproduceerd in 1936 door de Baltische Duitser Walter Zapp. De Letse fabriek VEF (Valsts elektrotehniskäfaba) vervaardigde de camera van 1937 tot 1943.  Na de Tweede Wereldoorlog werd de camera opnieuw ontworpen en de productie hervat in 1948 in Duitsland.  Walter Zapp zag de Minox oorspronkelijk als een camera voor iedereen die slechts weinig fotografische kennis nodig had. Vanaf het begin kreeg de Minox ook een brede bekendheid als spionagecamera.

Spionnencamera

Sinds de uitvinding van de beroemde compacte spionnencamera, waar heel wat inlichtingendiensten jarenlang mee rondliepen,  is MINOX wereldwijd het synoniem gebleven voor de allernieuwste technologie.  Vanaf 1975 raakte de naam Minox ook bij een breed publiek bekend als de maker van de  Minox 35 mm compactcamera's geproduceerd van 1975 tot 2004. Minox werd in 1996 overgenomen door Leica, maar door een management buy-out op 25 augustus 2001 werd Minox weer een onafhankelijk bedrijf.

Premium kwaliteit

De naam MINOX staat ook voor buitengewoon innovatieve kracht op het gebied van optica. Tijdens het ontwerp en de productie is er veel aandacht besteed aan de hoogst mogelijke kwaliteit en mechanische precisie. Kwaliteit, precisie, degelijkheid en levensduur - dit zijn de waarden die kenmerkend zijn voor het merk MINOX. MINOX biedt hightech, premium kwaliteit voor de hoogste eisen en een uitgebreid scala aan functies. Het gebruik van hightech speciaal glas, nauwkeurig geconstrueerde lenzenstelsels en eersteklas coatings bieden een MINOX-verrekijker met een uitstekende en contrastrijke beeldkwaliteit.

Jacht

MINOX BL HD-verrekijkers kenmerken zich door hun onderscheidende lichtgewicht ontwerp en open brug, waardoor een comfortabele bediening met één hand mogelijk is. De BL HD-lijn met zijn innovatieve afwijkende HD-glas met gedeeltelijke dispersie biedt een beeld zonder storende kleurfranjes of verblinding. De verrekijker van de MINOX BV Line wordt vooral gekenmerkt door zijn geperfectioneerde optische prestaties, robuuste en stevige behuizing en hoge betrouwbaarheid, zelfs in moeilijke omstandigheden. Uitstekende verrekijker voor observatie van dieren in het wild in elke omgeving.  De nieuwe MINOX BF 8x42 en BF 10x42 onderscheiden zich door het befaamde ontwerp en de prestatiekenmerken waar MINOX Sport Optics bekend om staat. Uitstekend geschikt voor universele toepassing op alle gebieden van jacht.