Jachtmerk Optolyth

U bevindt zich nu hier op het jachtplatform: Home chevron_right Optolyth

dealer

Optolyth: Made in Germany

Het team van het productgebied OPTOLYTH heet u welkom. Als Duitse premiumfabrikant bieden wij u een groot assortiment optische observatieapparatuur voor bijna elke toepassing. Of u nu een jager, een sportschutter, een wandelaar, een natuurliefhebber of een professionele beheerder bent, ons assortiment omvat de optimale verrekijker en spotting scope met bijpassende accessoires. Wij bieden de hoogste kwaliteit onder de titel 'Made in Germany' tegen een redelijke prijs. De natuur beleeft u met Optolyth.

Familiebedrijf

Onze producten worden voor 100% vervaardigd in onze fabriek in Wendelstein bij Neurenberg. We frezen, polijsten en coaten alle lenzen ter plaatse, en de mechanica wordt ook intern ontworpen, gefabriceerd en geassembleerd. De nieuwste productie- en meettechnologie maakt een consistente kwaliteit op hoog niveau mogelijk, evenals een continue optimalisatie van onze producten. Als familiebedrijf voelen we ons ook betrokken bij het milieu. Daarom gebruiken we alleen arsenicum en loodvrije grondstoffen in onze productie en besteden we veel aandacht aan de recycling van gebruikte materialen. Daarnaast ondersteunen we verschillende natuur- en natuurinstellingen en leveren daarmee een verdere bijdrage aan het behoud van de natuur.

Eisen

De huidige eisen die gestelt worden aan de jacht vergroten het belang van een goede verrekijker. Immers, de  jager is niet alleen jager, maar ook beheerder en ecoloog. Van hem wordt verwacht dat hij zorgt voor een goede balans in zijn territorium. Aan deze eisen wordt voldaan door de ROYAL-serie. Voor jarenlang praktisch en veeleisend gebruik zijn alle lenzen bedekt met een robuust rubber pantser. De twee focus-wielen bieden een hoog bedieningscomfort, zelfs gedurende een langere observatieperiode. De lenzenvloeistof lenzen hebben een absolute randscherpte bij zonsondergang. Het Abbe-König-prismasysteem is natuurlijk in fasecorrectie en, net als alle andere lenzen in dit model, gecoat met de beproefde volledige Ceralin-plus-coating. Natuurlijk zijn de glazen spatwaterdicht en in de fabriek gevuld met argon. Een veel gebruikte verrekijker bij de aanzit op zwijnen en edelherten is de 8x56 BGA. Deze verrekijker heeft zeer grote uittredepupil en is gemakkelijk in gebruik. Wij maken niet alleen verrekijkers voor jagers, maar ook voor bijvoorbeeld  wandelaars. Voor hen ontwerpen en maken we verschillende lichtgewicht kijkers in zakformaat.