Jachtmerk Puma

U bevindt zich nu hier op het jachtplatform: Home chevron_right Puma

dealer

Puma: messen voor jagers

Het beste van de traditie in combinatie met geavanceerde technologie. Dat was het allereerste uitgangspunt van Puma, opgericht in 1769,  en het is nog steeds onze missie. We streven ernaar om messen te maken van hoogwaardige kwaliteit voor liefhebbers van  jacht-, sport- en outdoor-activiteiten. We zijn gezeteld in een stad die zelf handelsmerk is geworden voor kwaliteitsmessen en -scharen, namelijk Solingen.Het heeft altijd deel uitgemaakt van de PUMA-filosofie om producten te maken die de magische naam van deze stad waardig zijn. Al meer dan 240 jaar maakt Puma indruk met kwalitatief hoogstaande en gebruiksvriendelijke messen. We bereiken dit door een combinatie van traditioneel vakmanschap en het gebruik van hightech machines en kennis.

Efficiënt en concurrerend

We gebruiken hightech op een manier die de kwaliteit van onze producten verhoogt en die onze klanten tevreden stelt, maar we hebben zeker geen afscheid genomen van de traditionele methode zoals die in Solingen al sinds de derde eeuw beoefend wordt. Handwerk is een aspect van productie dat wordt gecontroleerd door onze technische staf, maar meer en meer gebruiken we ook computergestuurde productieprocessen. Hierdoor zijn we efficiënter en concurrerender qua prijs . Met name de jacht- en outdoormessen van Puma worden echter nog voor een groot deel met de hand vervaardigd.

Duurzaam

Het merk Puma  bestond al voor de Franse revolutie. Toen maakten we vooral scheermessen, zakmessen, scharen, jachtmessen en zwaarden. Belangrijk voor de productie van messen was, net als voor de industrie in het algemeen, de uitvinding van de stoommachine. Na de tweede wereldoorlog was er nog een belangrijke gebeurtenis voor Puma. Oswald von Frankenberg und Ludwigsdorf (1915-1986) kwam het bedrijf binnen. Hij was een ervaren jager die het nieuwe Puma-beleid initieerde: 'geen huishoudmessen meer, maar kwaliteit jacht-, visserij- en buitenmessen'. In samenwerking met Duitse en buitenlandse experts op jachtgebied zijn onze messen voor duurzaam praktisch gebruik ontwikkeld. Het belangrijkste stuk gereedschap voor een jager is, afgezien van een goed geweer en verrekijker, het jachtmes. Het bekendste en meest gezochte mes onder de Duitse jachtmappen is nog steeds de Universal-Jagd Taschenmesser (artikelnummer 210959). Dit model is ontworpen en ontwikkeld in samenwerking met Top bosmeester Frevert, voormalig hoofd van het staat jachtgebied Rominten en voorzitter van de internationale Bloodhound Federation, met wie Puma verschillende jachtmessen ontwierp.

Breed scala

Jachtmessen moeten op een sensitieve manier kwaliteit en nuttige effecten verbinden. Dit wordt gegarandeerd door het kwaliteitsmanagement van Puma.  Bij Puma komen ze tot stand door samenwerking met wereldberoemde ontwerpers.  Ook ontwikkelden wij een wegwijzer voor deze productie: Puma Garantienummersysteem. Dit wordt sinds 1965 toegepast op elk mes dat wordt gefabriceerd. Het resultaat is een breed scala aan messen van een buitengewone kwaliteit. De White Hunter van de International Series is bijvoorbeeld ontwikkeld in samenwerking met een Oost-Afrikaanse jachtorganisatie in 1956. Dit uitstekende universele mes heeft een 15 cm, dun geslepen mes met een stabiele snijkant. De achterkant kan worden gebruikt om te hakken. Het mes is nog steeds een wereldwijd succes en het ontwerp is gekopieerd door bijna alle messen-fabrikanten in de wereld.