Jachtmerk Sako

U bevindt zich nu hier op het jachtplatform: Home chevron_right Sako

dealer

Sako: munitie met respect voor het dier

Een kogel- of hagelpatroon is nooit zomaar een patroon. Een patroon is immers in grote mate verantwoordelijk voor het succes van de jager. Of het nu gaat om een weidelijk en trefzeker schot op reewild, of een verantwoord en trefzeker schot op een gans. Een goed patroon of een goede kogel geeft de schutter in kwestie de beheersing over elke situatie. Onze patronen zijn verkrijgbaar in tweeëndertig populaire kalibers en bieden de jager de basisvoorwaarde voor een goed schot.

De Rapid Expansion, Controlled Expansion, Monolithic en Target-series hebben allemaal verschillende ballistische kenmerken. Zij kennen een ongekende nauwkeurigheid en consistente prestaties en zijn samengesteld uit de beste componenten om aan de behoeften van jagers en sportschutters te voldoen. | Alle munitie van Sako en Tikka is getest om 1 MOA of betere nauwkeurigheid te garanderen. Onze producten worden continu getest op de hoge normen van Sako: nauwkeurigheid, prestaties, remkracht en betrouwbaarheid. Iedere kogelkop en elke huls wordt bij Sako individueel geïnspecteerd op accuraatheid, prestatie, remkracht en betrouwbaarheid. Daarnaast kunt u de hulzen ook gebruiken voor eventueel herladen.

Sako patronen

Het bedrijf werd opgericht in 1921 en in 1928 begonnen we met het fabriceren van munitie. Sako-patronen worden gemaakt vanuit respect voor het dier, want wij willen de jager in staat stellen een goed en trefzeker schot te plaatsen. Wij geloven dat technologie slechts de helft van het verhaal is, want tot op de dag van vandaag werken onze vakmensen ook nog handmatig aan het fabricageproces.

Een panel van experts is betrokken bij de productie van onze munitie. We maken gebruik van moderne computergestuurde middelen, maar we zijn er trots op dat de laatste stappen in het fabricageproces nog altijd door onze specialisten genomen worden. We inspecteren bijvoorbeeld elke individuele koperen behuizing met de hand. Zo borgen we de kwaliteit. Meer dan een miljoen patronen worden elk jaar zorgvuldig getest en alle Sako-munitie voldoet aan de C.I.P-vereisten. We bieden 32 verschillende kalibers aan. Recent introduceerde Sako een nieuw kaliber kogel voor de lange afstanden: de 338 Lapua Mag. Een kogel-patroon speciaal geschikt voor doelen op grote afstand.

Hoogste herlaadbaarheid 

Vanwege een gepatenteerde warmtebehandeling, evenals nul onzuiverheden in het materiaal van de behuizing, hebben onze patronen de hoogste herlaadbaarheid en drukweerstand. Ook wordt hierdoor de levensduur en veiligheid van uw geweer gemaximaliseerd.  Alle munitie is ontwikkeld in het Sako-ballistisch laboratorium.