Jachtmerk Sandvik

U bevindt zich nu hier op het jachtplatform: Home chevron_right Sandvik

dealer

Sandvik:  IJzersterke jachtmessen

Sandvik werd in 1862 opgericht door Göran Fredrik Göransson. Als eerste ter wereld slaagde hij erin om staal op industriële schaal te produceren. In een vroeg stadium waren de activiteiten gericht op hoge kwaliteit, toegevoegde waarde en nauw contact met klanten en export. Deze strategie is door de jaren heen onveranderd gebleven. Al in de jaren 1860 bevatte het assortiment boorstaal voor het boren in rotswanden. De notering aan de Stockholm Stock Exchange vond plaats in 1901. De productie van roestvrij staal begon in 1921 en hardmetaal in 1942. De productie van hardmetalen gereedschappen begon in de jaren 1950 in Gimo, Zweden.

Expansie

In de jaren zestig werd een uitgebreid investeringsprogramma uitgevoerd in de hoofdfabriek in Sandviken. In 1972 werd de bedrijfsnaam gewijzigd in Sandvik AB en in 1984 werd een gedecentraliseerde organisatie geïntroduceerd, met een moederbedrijf, afzonderlijke bedrijfsgebieden, regionale bedrijven en servicebedrijven. Naast autonome groei heeft de uitbreiding van Sandvik in de loop van de jaren ook een reeks overnames van bedrijven met zich meegebracht. Voorbeelden hiervan zijn Tamrock, de Finse producent van machines voor het uitgraven van rotsen, en Varel International Energy Services Inc., een wereldwijde leverancier van booroplossingen die zich richten op producten voor putconstructie en afwerking.

Kerngebieden

Vandaag de dag is Sandvik een hightech en wereldwijde engineeringgroep met ongeveer 43.000 werknemers. We hebben een sterke betrokkenheid bij het verbeteren van de klantproductiviteit, winstgevendheid en veiligheid. Onze activiteiten zijn gebaseerd op onze unieke expertise in materiaaltechnologie, uitgebreide kennis van industriële processen en nauwe samenwerking met klanten. Deze combinatie, gekoppeld aan voortdurende investeringen in onderzoek en ontwikkeling, heeft ons in staat gesteld wereldwijd leidende posities te verwerven op de volgende gebieden:

  • Gereedschappen en gereedschapssystemen voor industrieel snijden van metaal.
  • Uitrusting en gereedschappen, service en technische oplossingen voor de mijnbouw en de bouw.
  • Geavanceerde roestvrij staalsoorten en speciale legeringen, evenals producten voor industriële verwarming.

Jachtmessen

Bij het kiezen van het staal is het belangrijk om de toepassing waarvoor het mes gebruikt gaat worden in gedachten te houden. De eisen die aan het staal worden gesteld voor een jachtmes verschillen immers sterk van de eisen die op het staal voor een zeevisserijmes gesteld worden. Dankzij het extreem harde staal, het weerstandsvermogen, de scherpte en optimale bescherming tegen corrosie heeft bijvoorbeeld de Sandvik 12C27 de aanbevolen kwaliteit voor jachtmessen, zakmessen en tactische messen.