Jachtmerk Sellier & Bellot

U bevindt zich nu hier op het jachtplatform: Home chevron_right Sellier & Bellot

dealer

Sellier & Bellot is een van de oudste bedrijven in de wapen en munitie-industrie. Geavanceerde technologie garandeert de kwaliteit van ons assortiment, waaronder jacht- en sportmunitie voor pistolen en revolvers, geweren, jachtgeweren en sportwapens. Sommige onderdelen binnen het assortiment zijn specifiek vervaardigd voor wetshandhaving en militaire toepassingen. Kwaliteitsmanagement wordt gewaarborgd door ISO 9001, 14001 en militaire standaarden die gepaard gaan met een verscheidenheid aan certificeringen. Onze focus op onderzoek en ontwikkeling heeft geleid tot een aantal innovaties zoals hun NONTOX-primer-mengsel, loodvrije projectielen en infrarood tracer-kogels.

Mijlpaal

Het jaar 2009 was een van de mijlpalen in de geschiedenis van het bedrijf. Toen werd het Braziliaanse bedrijf Companhia Brasileira de Cartuchos (CBC), ook bekend onder de naam Magtech, eigenaar geworden van Sellier & Bellot.  Een ander lid van de groep is het Duitse bedrijf MEN, een wereldwijd gerenommeerde producent van munitie voor kleine wapens voor de militaire, politie- en commerciële markten. Door deze fusie zijn de genoemde bedrijven competitiever geworden en behoren ze tot de grootste producenten ter wereld. Sellier & Bellot, opgericht in 1825, is een van 's werelds oudste bedrijven in de wapen en munitie-industrie en behoort tot de belangrijkste technische bedrijven in Tsjechië. Het merendeel van hun producten wordt over de hele wereld geëxporteerd. Onze unieke flexibiliteit in productie maakt het mogelijk om de productie van munitie aan te passen aan de behoeften van onze klanten.

Spitse kogelpatronen

De speciale GameKing® kogels zijn door Sellier en Bellot ontworpen om op grote afstand te jagen, waarbij de extra prestatiemarge van dit patroon het cruciale verschil kan maken. GameKing®-kogels hebben namelijk een ballistisch voordeel dankzij het vernuftige en exclusieve ontwerp. De gestroomlijnde, taps toelopende basis van de kogel vermindert de weerstand aanzienlijk, wat resulteert in een hogere snelheid, een grotere slagkracht, een vlakkere baan en minder windafwijking dan vergelijkbare kogels met platte basis. Sellier & Bellot maakt een grote verscheidenheid aan kogel- en hagelpatronen. Speciaal voor diverse types klein wildjachten ontwikkelden wij een groot assortiment hagelpatronen, zowel met plastic kokers als met de traditionele en milieuvriendelijke papieren kokers. Al deze patronen worden geleverd in diverse kalibers.