Somhorst

U bevindt zich nu hier op het jachtplatform: Home chevron_right Somhorst

dealer

Somhorst Wapenmakers: specialist in jacht- en schietsport

Somhorst Wapenmakers is sinds 1994 specialist in jacht en schietsport. In de werkplaats gelegen in Rietmolen, een kleine dorpskern nabij Haaksbergen (Overijssel), worden op vakkundige wijze reparaties en onderhoud verricht aan wapens. Somhorst is specialist in het repareren, reviseren en het aanpassen (ook tunen) van wapens. Bepaalde onderdelen worden zelfs eigenhandig vervaardigd. Zoals bijvoorbeeld kolven en lopen. Wij geven advies waar jij iets aan hebt! No-nonsense, zoals de eigenaar is, ontvang jij deskundig advies gebaseerd op vakmanschap en eigen ervaring.

Goed gevoel

In onze werkplaats verzorgen wij onderhouds- en/of revisie werkzaamheden. Van het vernieuwen van slagpennen tot het vervangen van nieuwe lopen, kolven, vergrendelingen, et cetera. Van pistolen tot kogelgeweren en luchtgeweren geven wij een deskundig advies zodat je met een goed gevoel jouw wapen in onze deskundige handen achterlaat. Koop je bij ons een nieuw wapen, dan bekijken wij in alle gevallen of het wapen wel goed past. Wij zorgen ervoor dat je altijd met een passend wapen naar huis gaat.

Aanpassingen

Wij nemen de maten op en passen uw geweer eventueel aan, zodat deze precies op jouw postuur en lichaam is toegesneden. De aanpassing gebeurt door het wijzigen van bepaalde buigingen en hoeken en de lengte. Zo ontstaat een op maat gemaakt geweer dat voor ieder individu geschikt is. Niet één lichaam is immers hetzelfde. Dus waarom een geweer dan wel? Bij de tuning van een wapen spelen vele aspecten een rol. Dit varieert van het wijzigen van de trekkerdruk en choke aanpassingen tot het aanpassen van kamers en kogelkalibers. Al deze aanpassingen worden verricht in onze eigen werkplaats.

Ook kunnen wij een kolf compleet op maat maken uit één stuk notenhout. Dit mag je zelf uitkiezen. Indien je besluit een wapen van één van onze topmerken te kopen (bijvoorbeeld een Blaser Custom, een Browning Custom B25, een Renato Gamba, een Perazzi of een Kemen) dan kunnen wij een afspraak maken bij de fabriek. Hier wordt het complete wapen vervolgens persoonlijk aangemeten. Het monteren van richtkijkers kunnen wij ook verzorgen. Van een complexe inhaakmontage tot een eenvoudige vast montage in diverse prijsklassen.  Enkele merken die wij voeren zijn: EAW, Blaser, Suhler, Beavr, Mak, Swarovski en Zeiss. Ook fabriceren wij speciale montages in onze eigen werkplaats voor nachtzichtapparatuur.

Uitje

Bent je op zoek naar een activiteit voor een bedrijfsuitje, uitje van de personeelsvereniging, vriendenclub, vrijgezellenfeest, familie-uitje of verjaardag? Denk dan eens aan klein kaliber kogelschieten? De schietarrangementen geven je een ideale all-in combinatie van schieten, eten en drinken voor groepen vanaf 10 personen.  Na ontvangst met koffie en cake worden de groepen ingedeeld en ga je onder leiding van een ervaren schietinstructeur de schietbaan op. De instructeur zal uitleg geven over het schieten en de schietveiligheid en iedereen individueel begeleiden. Geschoten wordt met: klein kaliber geweer, klein kaliber pistool of klein kaliber revolver.

 

 

 

Jacht artikelen van Somhorst