Jachtmerk Spyderco

U bevindt zich nu hier op het jachtplatform: Home chevron_right Spyderco

dealer

Spyderco: het mes met het ronde gat

Spyderco werd in 1976 opgericht door Sal en Gail Glesser. In 1981 vestigden de Glessers zich in Golden, Colorado en introduceerden het eerste Spyderco-vouwmes. Dat mes was een pionier in zijn soort en had een rond gat in het blad voor opening met één hand, een clip op het handvat en een gekartelde rand voor zwaardere snijprestaties. Die functies zorgden voor een revolutie in de messen-industrie en bepaalden letterlijk de vorm van het moderne zakmes.

Marktleider

Sindsdien is Spyderco gestaag uitgegroeid tot een van de leiders in deze branche. Naast een wereldwijd distributienetwerk en productiemiddelen in de VS, Japan, Taiwan, Italië en China, heeft ons bedrijf ook een indrukwekkend portfolio van octrooien, handelsmerken en industriële onderscheidingen op zijn naam staan. Mara wat nog belangrijker is: er zijn ontelbare toegewijde gebruikers over de hele wereld. En die klanten zijn we dankbaar. Aan hen zijn we loyaal.

Rond gat

Met het ronde gat kan het blad gemakkelijker open zwaaien. In tegenstelling tot duimnoppen, schijven en andere met één hand te openen hulpstukken biedt het gat een groter oppervlak voor grotere betrouwbaarheid en interfereert het niet met de snijwerking van het blad. Het ronde gat is een iconisch symbool van ons merk geworden en dient dus als een gebruiksvriendelijk alternatief voor de traditionele nagel-inkeping. Spyderco werkt met state-of-the-art materialen en de ontwerpen zijn gericht op een goede ergonomie en functionaliteit.

Bradley Bowie

Een van onze bekende messen is de Bradley Bowie, gemaakt uit een ongelofelijk sterk soort staal.  Het volledig vlakke mes heeft een uitgesproken "buik" voor nauwkeurige besturing en een lange rechte zwaai.De onderste beschermkap is geintegreerd om de hand van de gebruiker te beschermen. De Bradley Bowie is een unieke mix van deskundig ontwerp en state-of-the-art metaalbewerking.

Jacht & bushcraft

Speciaal voor bushcrafters ontwikkelden wij de Spyderco BushCraft G-10 en ook jagers kunnen in ons assortiment veel bruikbare messen vinden. Deze oersterke messen overtreffen de verwachtingen met state-of-the-art materialen, een doordacht ergonomisch ontwerp en zeer grote mate van functionaliteit en veiligheid.