Jachtmerk Steyer Mannlicher

U bevindt zich nu hier op het jachtplatform: Home chevron_right Steyer Mannlicher

dealer

Hoogste kwaliteit uit Oostenrijk

Op 16 april 1864 richtten de jonge industriële pionier Josef Werndl en zijn broer de ‘Josef en Franz Werndl & Company’ op: een wapenfabriek annex houtzagerij in Oberletten (Oostenrijk). Toen konden zij niet vermoeden dat zij enkele decennia later, tijdens de Eerste Wereldoorlog,  een van de belangrijkste wapenleveranciers van het Oostenrijkse leger zouden worden. Vandaag de dag is Steyr Mannlicher de thuisbasis geworden van talloze belangrijke innovaties in de wapenindustrie. In de jaren 70 ontwikkelde Steyr bijvoorbeeld een innovatief aanvalsgeweer, de StG 77. De StG 77 was vervaardigd uit synthetische materialen en bevatte geïntegreerde vaste optica. De exportversie werd de Steyr AUG (Armee Universal Gewehr). Een geweer dat nog steeds wordt gebruikt door de strijdkrachten van meer dan 24 landen.

Kernwaarden

Uitstekend ontwerp, hoogwaardige materialen, innovatie en meesterschap: dat zijn de belangrijkste kenmerken voor alle jachtgeweren geproduceerd door de Oostenrijkse geweermaker STEYR MANNLICHER. Zo was het vroeger, zo is het nu en zo zal het altijd zijn. Wij zijn er dan ook trots op dat, sinds de oprichting van het bedrijf in 1864,  begrippen als kwaliteit, betrouwbaarheid en precisie als vaste kernwaarden zijn verankerd in de reputatie en beleving van onze producten. Jagers en sportschutters over de hele wereld waarderen deze eigenschappen en zijn er trots op zo'n waardevol en uniek product te bezitten. We koesteren deze brede waardering met gepaste trots. Sterker nog: het is de motivatie en inspiratie voor onze producten in de toekomst.

Hoogwaardige outdoor producten

Vanuit de oorspronkelijke locatie in Steyr, waar ook de naam van het bedrijf vandaan komt, heeft STEYR MANNLICHER zich inmiddels ontwikkeld tot een internationale groep van bedrijven met locaties in Oostenrijk en de VS. STEYR MANNLICHER produceert en distribueert wereldwijd echter ook hoogwaardige outdoor producten. Dit zijn met name jacht- en sportwapens, messen en accessoires. In het publieke domein is STEYR MANNLICHER wereldberoemd als producent van militaire- en politiewapens. Dit is te danken aan de spreekwoordelijke precisie en baanbrekende ontwikkelingen die STEYR MANNLICHER op zijn conto kan schrijven. In nauwe samenwerking met overheden en autoriteiten wereldwijd worden op maat gemaakte oplossingen voor klanten gerealiseerd. Deze internationale ervaringen dienen de voortdurende optimalisatie van onze producten en vormen zo de basis onder het moderne bedrijf. Bekende modellen zijn de Steyr SSG, Steyr AUG en de Steyr Mannlicher Classic die verkrijgbaar is in verschillende uitvoeringen. In 2014 werd de Steyr Mannlicher CL2 geïntroduceerd met verhoogde kolf en het bekende ‘Safe Bold System’.

Ondersteuning

Sinds 1864 produceert het traditionele Oostenrijkse bedrijf STEYR MANNLICHER veilige en nauwkeurige jachtgeweren: hagelgeweren en kogelbuksen. Tegenwoordig houden we ons ook bezig met de ondersteuning van de moderne jachtpraktijk. Wij vinden het, vanuit onze passie voor de jacht, belangrijk om jonge jagers zo goed mogelijk te ondersteunen bij hun intrede in de jachtwereld en natuurlijk ook in het ‘Hohe Weidwerk’. Om deze reden werd de MANNLICHER YOUNG FOLLOWING PROMOTION gelanceerd: met dit initiatief ondersteunt Steyr Mannlicher onderwijs, geeft kortingen aan jongjagers en treedt op als organisator van evenementen.