Jachtmerk Suzuki King Quad

U bevindt zich nu hier op het jachtplatform: Home chevron_right Suzuki King Quad

dealer

In 1909 werd het bedrijf Suzuki opgericht door Michio Suzuki en zijn schoonzoon Shunzo. Aanvankelijk maakte het bedrijf verschillende producten, waaronder weefgetouwen en wapens. In 1937 produceerde men een kleine auto, gebaseerd op de Austin Seven.

Geschiedenis

In 1951 bouwde Suzuki de eerste motorfiets. Eigenlijk ging het meer om een fiets met hulpmotor, de “Power Free”, toen nog onder de merknaam SJK (Suzuki Jidosha Kogyo). De cilinderinhoud van dit model bedroeg 36 cc. Toen er meer Suzuki-motorfietsen kwamen, waren dit aanvankelijk tweetaktmodellen die in de jaren vijftig onder de merknaam Colleda werden verkocht. In de jaren zeventig was Suzuki succesvol met de tweecilinder tweetaktmodellen T250, T350 (met slechts 315 cc) en T500 gevolgd door de driecilinder tweetaktmodellen GT380, GT550 en de watergekoelde GT750. Vanaf 1975 schakelde men over op viertaktmotoren zoals de GS400, GS750 en vele andere. Suzuki levert motorfietsen in alle categorieën en voor vrijwel alle takken van motorsport. Daarnaast bouwt Suzuki buitenboordmotoren, fietsen, motorboten en zelfs prefab-woningen. Het merk heeft fabrieken in Japan, Maleisië, Taiwan, Indonesië, de Filipijnen, Mozambique, Hongarije en Nigeria.

Utility Vehicles

Inmiddels is Suzuki uitgegroeid tot een wereldwijde producent van auto’s en motorfietsen. In het jaar 2014 stond Suzuki op nummer 9 op de lijst van grootste voertuigproducenten wereldwijd. In Japan staat Suzuki op de vierde plaats, achter merken als Toyota, Nissan en Honda. Ook begaf zich Suzuki zich op de markt van Utility Vehicles en landbouwquads. Een landbouwquad van Suzuki is een grote quad met grote banden, gebouwd voor-zoals de naam al zegt- werken. Ze zijn voorzien van sterke motoren en vaak ook 4×4-aandrijving. Onder meer op boerderijen worden utility quads veel gebruikt. Ook rattenvangers, houthakkers en jagers maken tegenwoordig steeds vaker gebruik van utility quads. Logisch, want ze zijn zeer geschikt voor het ruige terreinwerk en de 4×4-aandrijving maakt ze geschikt voor het doorkruisen van bijvoorbeeld modderpoelen.

KingQuad

Voor wie de grootste prestaties van zijn ATV verwacht is er de KingQuad 750AXi van Suzuki. Deze vierwiel aangedreven Utility ATV is voorzien van een zeer krachtig motorblok met injectie. Door een volledig onafhankelijke wielophanging, een sperdifferentieel en een automatische versnellingsbak met hoge, lage en ultra lage gearing kan het vermogen optimaal worden benut. De KingQuad 500AXi is een echt werkpaard, uitgevoerd met de meest robuuste componenten. Door de volledig onafhankelijke wielophanging wordt zelfs op de meest ruwe terreinen een optimale controle gegarandeerd. Het lichte gewicht en een optimale wendbaarheid maken de KingQuad 500AXi een perfecte allrounder, voor zowel werk als plezier.