Jachtmerk Tikka

U bevindt zich nu hier op het jachtplatform: Home chevron_right Tikka

dealer

ONGEËVENAARDEERDE NAUWKEURIGHEID SINDS 1918

Tikka is fabrikant van vuurwapens en munitie uit Finland. Het bedrijf is opgericht in 1918 en is onderdeel van het Finse Sako. Een wapenmaker die wordt geprezen om subliem vakmanschap en kwaliteit. Dit is ook de reden dat wereldwijd overheden en speciale eenheden Sako gebruiken. Tegenwoordig vallen Tikka en Sako onder het gerenommeerde Beretta concern. Hierdoor krijgen Tikka en Sako toegang tot nieuwe en geavanceerde productiemethoden waarmee ze hun producten continu kunnen blijven ontwikkelen.

Betrouwbaar

Een van de klassieke jachtgeweren van Tikka is de Tikka T3 Hunter. Dit geweer is speciaal ontworpen voor de schutter die zowel topprestaties wil leveren als gevoel voor stijl nastreeft. De T3 Hunter biedt een uitgebreide selectie kalibers voor de jacht en sportschutterij. Het is gebouwd op basis van  traditionele principes en moderne innovaties. Dit alles geeft u een gevoel van nauwkeurigheid, betrouwbaarheid en plezier.

 

TIKKA geschiedenis

De allereerste Tikkakoski-fabriek werd in 1893 in Jyväskylä (Finland) opgericht en de fabriek begon reeds in 1918 wapencomponenten te produceren. Tikkakoski Oy en Sako werkten in 1981 samen aan een serie prototypen. Voortbouwend op Sako's lange traditie van vuurwapenproductie, is Tikka in staat geweest om te voldoen aan de eisen van moderne jagers door traditionele kennis van het  wapensmeden te combineren met geavanceerde technologie. Sako heeft een lange weg afgelegd van handmatig traditioneel vakmanschap tot computerondersteunde R & D- en CNC-productie. Desalniettemin zijn we de waarde van traditioneel vakmanschap niet vergeten, en daarom voeren we tijdens het fabricageproces nog steeds bepaalde kritische testen uit.

Beretta Holding bedrijf

Behalve geweren produceert Sako ook vele verschillende cartridges. We maken meer dan 100 verschillende patronen in 35 populaire kalibers voor sportschutters en jagers. Wij beschouwen het als onze missie om klanten het allerbeste product qua nauwkeurigheid en prestaties te bieden