Jachtmerk Victorinox

U bevindt zich nu hier op het jachtplatform: Home chevron_right Victorinox

dealer

Victorinox is 's wereld bekendste fabrikant op het gebied van zakmessen. Victorinox messen zijn wereldwijd bekend dankzij de rode kleur en het Zwitserse kruis. Naast een groot assortiment multifunctionele zakmessen met levenslange garantie produceert Victorinox ook uitstekende keukenmessen met dezelfde Zwitserse precisie. De meer dan 130-jarige geschiedenis van Victorinox wordt gekenmerkt door een duurzame focus: traditie, kwaliteit en innovatie. De filosofie van het familiebedrijf benadrukt solide waarden die zorgen voor continue groei. En een goed ontwerp ontstaat wanneer vorm, functie en ergonomie samensmelten. Vandaag de dag is Victorinox een wereldwijd bedrijf met vijf productcategorieën: Zwitsers zakmes, huishoud- en professioneel messen, horloges, reisbagage en parfums.

Zwitsers zakmes

Victorinox is voor velen het eerste zakmes dat ze ooit kregen. Het design van Victorinox (the Original Swiss Army Knife) is uit duizenden te herkennen aan het schild met kruis. Het Zwitserse legermes wordt al sinds 1891 aan het leger geleverd. Het echte succes van Victorinox startte in 1897 toen het eerste 'Officer’s Knife' werd ontwikkeld. Victorinox zakmessen worden gemaakt in een echt familie bedrijf van de familie Elsener. In Nederland wordt Victorinox ook wel het Zwitserse zakmes genoemd.

Elke prijsklasse

Het verhaal gaat dat zelfs de astronauten van NASA een Victorinox mes in hun uitrusting hebben. Het zou niet ondenkbaar zijn, aangezien de Victorinox zakmessen vele functies hebben en heel licht zijn. Vooral bij de jeugd is het Victorinox kinderzakmes erg in trek. Dit is een mes dat wel een stompe punt heeft, maar de snede is wel scherp. Victorinox messen hebben zaagjes, schroevendraaiers, tangetjes, schaartjes, vijltjes, meetlatjes en nog heel veel functies. Zwitserse zakmessen van Victorinox zijn levenslang gegarandeerd tegen materiaal- en constructiefouten en ze zijn te vinden in praktisch elke prijsklasse.

Jagers

Speciaal voor jagers in de Verenigde Staten ontwikkelde Victorinox het een echt jagersmes: de Hunter Pro. Het wordt geleverd met een groot eenzijdig blad en de ergonomische vorm geeft het jachtmes een extreem stabiele grip. De Hunter Pro wordt geleverd met een speciaal en bijpassend zakje.