Jachtmerk Winchester

U bevindt zich nu hier op het jachtplatform: Home chevron_right Winchester

dealer

Winchester: een iconisch merk 

Weinig merknamen spreken zo tot de verbeelding als het merk Winchester. Geen wonder, want Winchester was volgens historicus Herbert G. Houze de eerste Amerikaanse wapenfabrikant die commercieel een repeteergeweer met grendelsysteem bouwde: van de beroemde 'Hotchkiss tot de populaire modellen 54 en 70. ‘The gun that won the West’, zo wordt de Winchester ook wel genoemd. En dat heeft natuurlijk alles te maken met de kolonisatie van west-Amerika in het Buffalo Bill-tijdperk. De Winchester gaf de Amerikanen een enorm overwicht.

Iconisch

De Winchester Repeating Arms Company, vaak kortweg Winchester genoemd, is een Amerikaanse fabrikant van vuurwapens en munitie. De fabriek werd in 1865 opgericht door Oliver Winchester en is sindsdien gevestigd in New Haven in Connecticut. Winchester heeft talloze invloedrijke wapens ontworpen waaronder de M1 Carbine, de M60 en het Pump Action Hagelgeweer. Het bekendste model is de Winchester '68 (ontworpen in 1868), een geweer waarbij de schutter door het op en neer halen van de trekkerbeugel steeds een nieuwe patroon in de kamer kon brengen. Hierdoor kon hij 12 schoten achter elkaar afvuren. Hiermee was Winchester de eerste wapenfabrikant ter wereld die op grote schaal repeteergeweren ging maken. De Winchester 68 was het meest gebruikte geweer in de tweede helft van de 19e en eerste helft van de 20e eeuw. Mede dankzij de vele westerns groeide het wapen uit tot een icoon.

 

 

Hagelgeweer

De klassieke karabijn, het model uit 1873, bracht Winchester in 2018 opnieuw op de markt in een nieuwe, moderne versie die aan alle eisen van deze tijd voldoet, maar toch beschikt over de klassieke uitstraling. Het betreft hier een hagelgeweer dat opnieuw in productie is genomen in karabijn-, geweer- en musketmodel. De kolf is van walnotenhout, opvallend zijn de traditionele ‘geblauwde’ zijplaten en het laadmechanisme is verbeterd. Ook verkrijgbaar is een nieuwe versie van het model uit 1892: de Winchester die door velen wordt beschouwd als een van de meeste compacte, mooiste grendelgeweren die ooit door Winchester werden gemaakt.

Kogelbuksen

Naast hagelgeweren is Winchester ook nog steeds een belangrijke speler op de markt van kogelbuksen voor sport en jacht. Een van de meer recente kogelgeweren is de Winchester XPR-grendelbuks. Dit nieuwste ontwerp van Winchester biedt veel innovatieve snufjes op wapengebied. De buks heeft onder andere een uitneembaar magazijn dat plaats biedt aan 3 patronen en het trekkersysteem is voorzien van een Nikkel/Teflon coating voor minimale weerstand bij het schieten en bescherming tegen roest. De synthetische kolf is voorzien van een matzwarte afwerking en heeft een schok adsorberende kolfplaat. Het broertje van de XPR-grendelbuks is de XPR Hunter. Een even robuust, betrouwbaar en accuraat geweer, gebouwd voor de volgende generatie jagers, in camo-stijl.