Jachtmerk Yukon

U bevindt zich nu hier op het jachtplatform: Home chevron_right Yukon

dealer

Yukon: de wereld in High Definition

Het bedrijf Yukon Advanced Optics Worldwide werd in 1994 opgericht op basis van twee particuliere ondernemingen: een productiebedrijf in de Republiek Belarus, dat sinds 1991 detectiekijkers produceerde, en een bedrijf dat handelde in optiek, gevestigd in Texas, VS. De productlijn van het bedrijf omvatte destijds voornamelijk optische apparaten voor gebruik bij daglicht, zoals spotting scopes en verrekijkers.

Optica

Het assortiment optica voor gebruik bij daglicht groeide snel, maar in 2001 werd de eerste nachtzicht-richtkijker  (de NVRS) gelanceerd. Er was twee jaar onderzoek naar gedaan. In 2003 werd de ontwikkeling van digitale nachtkijkers, zoals de Ranger 5x42 en Ranger Pro 5x42, opgestart. In 2005 bedroeg het aandeel van het bedrijf op de internationale markt voor de eerste generatie nachtzicht-apparatuur maar liefst zeventig procent. In 2006-2008 vond Yukon het tijd worden voor een aanzienlijke uitbreiding van het productgamma van optische apparaten, waaronder digitale apparatuur.

Kwalitatief goede nachtzicht-apparatuur

Yukon zelf maakt ook nog nog steeds kwalitatief goede nachtzichtapparatuur met een zeer redelijke prijs/kwaliteitverhouding. Bijvoorbeeld de Photon RT digitale richtkijker. Deze biedt in het donker een zeer hoge gevoeligheid, beschikt over een hoge vergrotingsfactor (4.5/9.0), heeft een geïntegreerde videorecorder, zes variabele lenzen en beeldvormen, is schokbestendig en heeft zelfs de mogelijkheid om beelden te streamen via You Tube. Ook is de Photon RT compatibel met IOS  en Androïd-apparaten. Andere nachtzicht-producten van Yukon zijn onder meer de Sentinel 2,5 x 50 (een richtkijker met een titanium-behuizing) en de verrekijkers uit de Ranger Series. Naast nachtzicht-apparatuur levert Yukon ook vele andere soorten optische apparatuur en accessoires.